[UPDATES] Si DJii trebuie sa aiba un to do list

Iata ca dupa toata nebunia care acapareaza perioada sarbatorilor si cea a celebrarii noului an, lucrurile incep usor, usor sa se domoleasca si e un prilej numai bun sa incepi sa lucrezi la lista de to do pentru 2019. De ce? Pai, oricat de cliseic ti s-ar parea acest lucru, afla ca majoritatea artistilor fac treaba asta si fara nicio legatura cu mania rezolutiilor, ci doar ca scurt plan prin care sa iti setezi niste obiective care sa te ajute in cariera.

 

DACA ESTI LA INCEPUT DE DRUM…

…un to do list te poate ajuta sa obtii primul tau gig. Dinamismul industriei te obliga oarecum sa fii un artist cat de cat complet, sa ai destul de multe cunostinte in ceea ce priveste tehnicul, arta si business-ul din spatele DJingului pentru a reusi sa pui muzica la primul tau eveniment, asa ca un prim pas ar fi sa iti construiesti un portofoliu. Un mare avanataj in cazul incepatorilor este productia muzicala, asa ca daca tu consideri ca esti stapan si pe partea asta, lanseaza cateva piese in digital, consulta-te cu cativa oameni din industrie, fii indraznet, studiaza piata si seteaza-ti niste etape prin care sa treci. Work hard, stay humble!

 

DJ BUSINESS

O lista de obiective te va ajuta sa iti dai seama ce iti doresti cu adevarat de la noul an, iar indiferent de nivelul la care esti, daca ai sau nu un manager, e foarte important sa realizezi ce e cel mai bine pentru tine in functie de ce anume vrei sa obtii in noul an. Think about it as a business, pentru ca asa e. Atunci cand incerci sa cladesti o afacere, totul incepe cu un research, apoi consultatii, investitie si munca, munca, munca. Insa toate astea nu ar fi posibile fara un plan. Sa zicem ca poate vrei sa produci mai mult, sa pui doar la gig-uri in afara tarii, sa iti faci ordine in colectia de vinyl-uri, sa lucrezi si sa imbunatatesti promovarea in online a imaginii tale. Agentia la care te afli joaca un rol important in cariera ta, insa asigura-te ca este locul potrivit pentru tine, iar daca nu esti inca semnat undeva, atunci gaseste pe cineva care te poate sfatui in legatura cu comunicarea, cu strategia de promovare si cu cateva tips & tricks despre organizare. In plus, nu iti strica sa inveti cateva notiuni de management si PR, caci la urma urmei, orice DJ mare este la curent cu tot ce tine de cariera lui si asta nu poate fi decat benefic.

 

CE-I PREA MULT STRICA

Sau cel putin asa ar trebui sa fie. Aici vorbim despre atitudine, presiune, dorinte, asteptari si perseverenta. Noi suntem de parere ca nu exista o anumita reteta a succesului, ci ca fiecare trebuie sa gaseasca echilibrul intre toate mixurile de ingrediente de care are nevoie pentru a ajunge acolo unde ii este locul. Dar ai grija cum cantaresti toate astea, caci s-ar putea sa iti fie daunator. Aici avem un sfat de la Phil Morse, fondatorul DJ Digital Tips, care spune ca nisa este din ce in ce mai acaparata de talente false, de artisti care nu isi dau silinta si nu lasa loc celor care sunt cu adevarat foarte buni, dar asta este doar un motiv in plus pentru orice alt DJ care este la inceput de drum sau care vrea sa se afirme mai mult, sa fie constienti de faptul ca sunt modele de urmat si modele care iti arata de ce ASA NU SE FACE, atat din punct de vedere tehnic, cat si talent.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register