[UPDATES] Badass #TbT – Jazzy Jeff & The Fresh Prince

Si pentru ca tot a fost valul Grammy-urilor, venim si noi cu un #TbT #Badass despre DJ Jazzy Jeff & Will Smith.

Se facea ca era 1989, 22 Februarie.  Romanii traiau primele zile-n capitalism, in timp ce pe meleagurile americane, mai exact in Los Angeles, avea loc a treizeci si una decernare a premiilor Grammy.

Atunci, pentru prima data in istorie s-a decernat un premiu Grammy la categoria Best Rap Performance. Premiie Gammy au acum o istorie de 60 de ani, prima lor editie avand loc in 1958. Ele sunt acordate de National Academy of Recording Arts and Sciences si au ca scop premierea realizarilor deosebite in domeniul inregistrarilor muzicale. Corespondentele filmografice ale acestor premii sunt Premiile Oscar.

Primii castigatori ai categoriei Best Rap Performance au fost DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (duetul format din DJ Jazzy Jeff si Will Smith). Pe langa ei, au mai fost nominalizati si: J,J. Fad cu “Supersonic”, Kool Moe Dee cu “Wild Wild West”, LL Cool J cu “Going back to Cali” si Salt-n-Pepa cu “Push It”. Totusi, piesa castigatoare a fost “Parents Just Don’t Understand”, al doilea single din cel de-al doilea album al duo-ului He`s the DJ, I`m the Rapper. Versurile descriu problemele adolescentine ale lui Will Smith cu parintii.

 

 

In 2001 Lil` Romeo, 3LW si Nick Cannon au facut un cover al piesei care a fost folosit ca soundtrack al filmului Jimmy Neutron. Cei doi au mai castigat impreuna un Grammy, in 1991, pentru single-ul Summertime.

 

 

Will Smith & DJ Jazzy Jeff spun mereu ca grupul lor nu s-a destramat niciodata, dovada fiind piesele pe care le-au facut impreuna sub semnatura lui Smith.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register