[Beats, Ice & Flashing Lights] Björk

Björk. Si cu asta ar fi trebuit sa spun tot, dar dezvoltam.

 

Björk este acest avocado al zilelor noastre, toata lumea stie cine este, toti au incercat-o macar o data, either you love her or hate her!

 

Capitolul 1. Prodigy child

Less known fact: Copil progenitura al muzicii electronice in anii 80’, este nascuta si crescuta in Reykjavík in 65’, si inca de la frageda varsta de 11 ani, Björk nara duios pentru postul islandez de televiziune RUV, intr-un spșiăl de Craciun, acompaniata de Școala de Muzică pentru Copii din Reykjavík. Ba mai mult, cunoaste faima internationala fiind solista trupei rock alternative numita The Sugarcubes.

 

Capitolul 2. Eclectic

In anul 1993, Björk a inceput o cariera solo cu albumele pop “Debut” si “Post” (1995). Insa albumul Homogenic (1997) o transforma intr-un personaj experimental, continuand cu albume asemanatoare cum ar fi Vespertine (2001) și Medúlla (2004). Artist desavarsit pe toate planurile. Interpreta, scriitoare, actrita, producator de discuri și DJ, cariera de 4 decenii in spate si lista continua…

De-a lungul carierei sale de patru decenii, ea a dezvoltat un stil muzical eclectic care se inspira dintr-o gama de influențe și genuri care acopera muzica electronica, pop, experimentala, clasica, trip-hop, IDM si muzica avangardista, colaborand in acelasi timp cu o serie de artisti si explorand varietati de proiecte multimedia.

 

Capitolul 3. Artist desavarsit

Björk a castigat Premiul de Muzica Polar 2010 de la Academia Regala de Muzica Suedeza, ca recunoastere pentru “muzica și versurile personale profunde, aranjamentele sale precise si vocea ei unică”. A fost inclusa in lista revistei Time Magazine din 2015 “Cei mai influenți 100 de oameni din lume”, clasata in topul celor mai mari 100 de cantareti si compozitori de catre revista Rolling Stone; plus cinci premii BRIT, nominalizari pentru 14 premii Grammy siii….. premiul “Best Actress” castigat la Cannes in 2000. She rocks!

 

Capitolul 5. Original

She has her own FUCKING MoMA expo!!!… (Daca nu stiti ce este MoMA va rog frumos sa incetati sa imi cititi articolele) curatorul fiind insusi directorul muzeului, ceea ce este o HUGE onoare.

 

In fine, numai de bine despre domnisoara Björk, well done lady, but lay off the pills…. They are not that good! J

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register