[Beats, Ice & Flashing Lights] GusGus

GusGus – eclectic collective band… aaaw yeah!

And the award for MOST BAND MEMBER CHANGES goes to: GusGus! 14 bucati!

Longevivi, 100% electronic eclectic sound, made by Iceland. Stilul evolutiv al GusGus este bine ancorat de catre vocalul Daniel Ágúst Haraldsson si producatorul Birgir Þórarinsson. Cand inca de la apariția lor, in mijlocul anilor ’90, combina si recombina genuri, texturi, sunete si se definesc pe piata muzicala scandinava ca fiind o trupa de electronic smart, cu influente techno, house, downtempo si ambient.

Trebuie sa recunosc ca am o relatie destul de fucked up cu acesti mici obraznici de la GusGus. Some love hate shit. Pai de ce? Pai cum sa il lasi sa plece pe Högni Egilsson ??? Acest viking wannabe Ragnar Lothbrok cu voce gingasa de sierna… ahhh, trebuie sa recunoastem ca vocea lui in melodia “Deep Inside” (2011) defineste si imbunatateste stilul GusGus.  

Fun Fact: GusGus (a se citi GusGus nu GasGas, GuesGues sau oricum altcumvat) vine de la couscous,yummy, inspirat din filmul german  Ali: Fear Eats the Soul.

Multi dintre membri trupei au ales sa continue o cariera solo, insa, cel mai notabil outcome l-a avut Emilíana Torrini, care a produs piesa “Gollum’s Song”. Yes, that Gollum! Soundtrack pentru “The Lord Of the Rongs: The Two Towers”. 

In plus, pe langa un palmares care contine 10 albume de studio, 1 album live, 1 compilatie si zeci de single-uri, GusGus au produs mai multe remix-uri pentru notabilii Björk, Depeche Mode, Moloko, si Sigur Rós. Groovy!

Nu despic prea mult firul in patru, fiind convinsa ca detaliile de mai sus sunt doar un mic plus adaugat in fascinatia fanilor GusGusieni. Va las cu piesa mea favorita! 

Kisses Mada’fakas!

Biggi Veira and Daníel Ágúst

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register