[Beats, Ice & Flashing Lights] Kiasmos – Cosmic Scandinavian Sounds

Crezi in spiridusi? Ia de aici… Kiasmos a.k.a. po-e-zi- e. Boring pentru agitati, minunat pentru restul.

Ólafur Arnalds este nascut in Islanda, are la activ un premiu Bafta, se da in vant dupa plimbarile lungi cu sania, vaneaza inorogi si este cunoscut pentru mixarea instrumentelor reci cu sound-uri electronice.

Janus Rasmussen, nascut din spuma marii produsa in insulele Faroe, fost instrumentist si mastermind al Bloodgroup, o alta trupa foarte tare pe felia asta muzicala, produsa de Scandinavia, este pasionat de puloverele cu ursuleti si muzica clasica.

Moto: “We make techno for people who are tired dancing only with their feet.”

Kiasmos este un duo electronic, poeti in muzica, zamislitori de sound ambiental si texturat, combinatori de elemente reci, din muzica clasica, in plaja techno.

Nu spun ca sunt primii care au gasit aceasta formula, doar ca au inteles ca asta este formula de succes pentru a crea fascinatie. Noptile in studio sunt un live music session, muzica lor avand un feeling cinematic bazat pe experiente vizuale puternice indreptate catre publicul lor.

Kiasmos live acts se bazeaza pe o intreaga poveste de lumini, lasere etc., iar intr-o nota amuzanta, cei doi recunosc ca nu fac mare lucru pe scena. Magia se intampla in studio, de aceea se bazeaza pe audio si video, prezenta lor fiind oarecum neimportanta… haha…buna asta!

Show-urile lor sunt create pentru a dansa cu inima. Uiti de prejudecati, economisesti banii de stupefiante pentru ca te inspira indeajuns muzica, bagi o vodka tonic (culmea, am inteles ca e in trend la Loft) si… dansezi.

Au 5 EP-uri la activ, unul mai Luceafar ca altul, Thrown, Kiasmos (cam narcisisti baietii mei), Looped, Swept si Blurred. Pe langa sound-ul iconic regasit in toate cele 5, de observat sunt copertile foarte cool, care au aceeasi forma geometrica in spatiu (ce bine ca am stat pe la scoala, ca macar atat sa stiu si eu), in diverse palete de culori.

 

 

Si cum vorba lunga e saracia omului, mai bine ii ascultati. BTW: a se consuma intr-o seara racoroasa de vara, cu un pahar de ceva bun in fata.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register