[Beats, Ice & Flashing Lights] Obnoxiosly Sexual. Who do you think you are?

Högni- Högni Egilsson, acest nativ islandez este considerat unul dintre cei mai buni interpreti si compozitori contemporani. Vioara, chitara, pianul si vocea sunt elementele cu care se joaca atunci cand compune si cu care a castigat atat publicul elevat al muzicii electronice, cat si adeptii stilului comercial.  

Insasi muzica lui te transporta intr-un trip atemporal, unde fie ca vrei sau nu, Högni iti va fi calauza, te va tine de mana si te va duce in cele mai ascunse locuri din suflet. Te face sa zambesti, sa pici in melancolie si sa te intrebi: de unde atata sensibilitate intr-un corp atat de masculin? Ce fuziune ciudata… un Viking sensibil?! Oare de asta ma pasioneaza muzica scandinava, de masochista ce sunt?! Hope so…

Vezi tu, pe domnul acesta nu il asculti oriunde, poate doar in casti cand faci ture de lac prin Tineretului si te gandesti la tot ce te omoara si trezeste in acelasi timp sau in masina, pe un drum aramiu de munte.

Daca dai un play link-ului de mai jos, ceea ce vei auzi sunt sunete cu o mica aroma de GusGus, ca doar “Crossfade”, “Deep Inside” si “Obnoxiosly Sexual” sunt pline de… el. INSA, stilul deja consacrat scandinav este prima nota gasita in stilul sau. Ca sa nu fiu gresit inteleasa, deloc lipsit de originalitate, Högni compune muzica de film, teatru, punandu-si amprenta pe coloana sonora a filmului Vikingar, nominalizat si premiat la Cannes precum si multe alte productii.

In anul 2007, lanseaza albumul de debut, Sleepdrunk Seasons, sub egida Hjaltalín – un grup indie rock condus de Högni (cunoscut si din compilatia “late Night Tales” a lui Olafur Arnalds, parte din Kiasmos) – album devenit icon national, de unde in cateva luni vocea si compozitiile sale erau aparent peste tot in Islanda; la televizor, la radio si pretutindeni pe scena scandinava.

Colaborarea cu Kiasmos ma da pe spate, ca tot ii pomeneam mai sus, este un deliciu pentru aceasta pisica indragostita de cei din urma. Single-ul  numit “Zebra”, scos in iunie 2018 pentru editia aniversara Erased Tapes – (1+1=X) – este absolut sublima, o miscare continua intre acea linie specifica de bass drum semnata Kiasmos, si vocea gingasa a vikingului…. Love it. 

“Two Trains” este singurul album lansat de Högni himself din 2017 si pana acum. In continuare, asteptam noi colaborari badass ca cea cu Kiasmos si multe multe albume solo. 

Enjoy his trip, kisses mada’fakas!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register