[Beats, Ice & Flashing Lights] Vök on!

Guess who’s back, back again, Paw is back…tell a friend! Astazi revenim in mirifica si minunata mea sectiune cu o trupa scandinava (e.vi.dent!) pe numele ei Vök.

Vök a luat nastere in anul 2013, atunci cand Margrét Rán (vocalist) si Andri Már (saxofonist) au decis sa intre in “Músíktilraunir”, un concurs anual de muzica din Islanda lor nativa. Un fel de „Alege ASIA” muuult, dar mult mai misto (if you know what I mean). Concursul a fost castigat.

De ce Vök? Raspunsul este demn de ultimul film Avangers, de unde nu am inteles nimic: “Este unul dintre acele cuvinte folosite pentru a descrie ceva si nu are echivalent in limba engleza”. Huh? Stick to the music guys! Trupa considera Portishead, Air si Massive Attack ca fiind influentele sale majore, mda… cred si eu ca muzica lor suna atat de misto, la ce giganti si-au ales ca rolemodel.

Genul muzical abordat este triphop, indie-electronic si synth, sunetele sunt grave si diafane, iar domnisoara Margrét pare o combinatie cuminte intre Beth Gibbons (vocalista de la Portishead), Robyn si Björk… sau cel putin asta imi inspira mie. In piesa Við Vökum, a doua piesa din set-ul de mai jos, daca inchizi ochii poti jura ca o asculti pe Björk dupa ce a luat 2 pastile de Xanax, ceea ce nu e rau deloc, suna chiar frumos.

Las mai jos un set inregistrat de KEXP in 2015, live-ul de la Kex Hostel din Reykjavik, din cadrul festivalului Iceland Airwaves.

P.S.: Promit sa fac o exceptie de la Beats, Ice and Flashing Lights, si sa scriu mai multe despre KEXP, care este un post de radio foarte bun, din cate poate observati, tot ce am share-uit e de la ei. Vök on!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register