[BEDROOM STORIES] Burg

[BedRoom Stories] e genul ala de articol care intra peste tine in casa. Nu este despre amatori sau profesionisti, despre house sau hip-hop, este vorba despre talent si despre manifestarea lui in siguranta caminului. Asta pentru ca e ilegal sa te bestializezi pe strada.

Ca sa continuam in acelasi stil si sa ne afundam si mai mult in materia dubioasa in care ne-a prins Borac, o sa vorbim despre un suedez. Se pare ca Suedia inseamna mai mult decat chiftelutele de la Ikea, vikingi si Swedish House Mafia. Inseamna muzica experimentala. Nu, nu atat de experimentala incat sa nu o poti asculta treaz.

oLLiLaboratories (Jouni Ollila) a.k.a BURG este suedezul in cauza si nu este DJ, este un nebun implicat in proiecte nebunesti care fac muzica nebuneasca. Mie imi place, ma relaxeaza. Plus ca genul asta de muzica mi se pare super safe, nu am auzit niciodata de “beef-uri” sau altercatii intre artistii de genul asta, cum e la hip-hop de exemplu, unde intoxicatia cu plumb e o boala grea.

 

 

Face muzica din prin anii ’80, stie sa cante la o tona de instrumente si se inscrie in acelasi registru ca ai nostri Dualtrx si Silent Strike, adica leaga si dezleaga generatoare de sunete si module de efecte intr-o veselie. Recunosc, nu sunt tocmai in mijlocul fenomenului, dar tot ce ajunge la mine si imi place dau mai departe cu recomandare.

 

 

O sa incerc sa storc ceva mai multe informatii despre el direct de la sursa si o sa revin cu un interviu in toata regula, poate si un “how I play”. Sunt foarte curios de ce nu am auzit de el pana acum si de ce nu e in line-up la Untold.

Daca te uiti pe Facebook la about/influences o sa-I gasesti pe Jean Michel Jarre, Guy Sigsworth, Pink Floyd, Conny Plank, Kraftwerk sau Jeff Lynne si o sa  intelegi cum suna ce face Burg fara sa dai play. Iti recomand totusi sa o faci, da-i play, sit back, relax, acccept your inner self.

Deep, minimal si putin dark.

 

 

CONNECT ONLINE

WEB► http://music.ollilab.com/

FACEBOOK► https://www.facebook.com/ollilaboratories/

SOUNDCLOUD► https://soundcloud.com/the_burg

TWITTER► https://twitter.com/ollilab

SUBSCRIBE► https://www.youtube.com/user/ollilaboratories

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register