[BRUK] Ador femeile DJ, dar nu pe toate

Imi doream de super mult timp sa scriu despre treaba asta. Cred ca anul asta este pentru prima data cand chiar m-am enervat de femeile din industrie. Mai bine spus, pe echipa din spate. Eh, sa nu o dau la intors, si pe ele. Inteleg, traim intr-o societate in care barbatii predomina in majoritatea industriilor. E greu, e trist, iar multi idioti nu cred in continuare ca egalitatea este unul dintre cele mai mari lipsuri din lume. Mergem inainte, dar nu pe fond de razboi, ci prin actiuni care sper sa reuseasca sa ii trezeasca pe unii la realitate. Da, frate, femeile nu sunt mult mai bune, SUNT LA FEL DE BUNE, la anumite chestii. Si da, frate, femeile SUNT MULT MAI BUNE pe multe chestii.

Am avut marele noroc ca in liceu sa am un diriginte care mi-a spus ca e ok sa simti nevoia de androginitate. Cumva, cred ca in originile acestui cuvant zace si definitia reala a feminismului si a egalitatii. Citesc cu oroare, un cuvant mult prea complicat si delicat, dar adevarat, cum anumite reprezentante ale sexului feminin in industria internationala vorbesc despre feminism. Hai, ca stii bine despre cine vorbesc. Dupa asta, vad o vrabiuta usor perturbata pe scena la Coachella. Din alta parte aud: eh, a ramas fara idei, se reinventeaza, tot buna e.

Ba, nu, nu a ramas nimeni fara idei, fara agentie de PR, fara muzica pe USB! Au ramas fara perspectiva si nu se gandesc deloc la ce impact are toata prostimea asta asupra fetelor alora care muncesc acasa la piese pe care nu le aude nimeni sau fetele alea care vor sa puna muzica si nu stiu daca e ok sau nu sa puna ce vor ele, daca e ok sa isi etaleze identitatea sau nu, pentru ca nu mai stiu cum ar putea sa se remarce CA ARTIST femeie.

Imi vine sa strang de gat toti misoginii care portretizeaza femeile DJ ca fiind niste papusele cu tatuaje, slabe si dornice sa se rupa in spatele pupitrului. Am intalnit fete care sunt efectiv scarbite sa mai spuna ca sunt DJi pentru ca sunt luate la misto. Da, si DJitele nascute peste noapte vorbesc despre feminism.

Eu i-am dat block lui Peggy Gou. E fix genul ala de femeie care a spart sansele altor pustoaice, care a ajuns DJ pe Instagram si acum vorbeste despre cat de greu i-a fost. E DJita de peste noapte care ,,ne arata fix ce e gresit cu industria din zilele noastre”, cum spunea un prieten drag mie.

Imi plac DJitele, imi plac femeile care reusesc sa aduca o schimbare, dar nu imi plac alea care nu fac asta. Stii de ce? Ai putea spune ca na, asa suntem noi femeile, ca avem noi o parte din’asta mega-pornita pe cearta cu alte femei sau ura. Dar, imi pare tau sa te dezamagesc. Nu imi plac femeile astea pentru ca fut generatiile care vin din spate.

Imi plac DJitele, alea care sunt atat de misto incat realizeaza ca muzica inca este adevarata valoare a meseriei.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register