[UPDATES] Ce am invatat din experienta programului Pitch Control

In urma cu cateva luni, cu cateva idei pe foaie si cateva mailuri, cu doua-trei directii conturate si doua-trei propuneri de nume, lua nastere programul de mentorat pentru DJi si producatori de muzica electronica, Pitch Control.

Obiectivele erau simple inca de la inceput, dar nimeni nu stia cum se va concretiza treaba asta. Fast-forward cateva luni mai tarziu, am pasit impreuna cu cei 10 participanti ai primei editii in Atra Doftana si de aici, putem spune ca a inceput cea mai tare experienta pe care am avut-o anul acesta.

Intreaga locatie a fost transformata intr-un mic paradis pentru artistii de muzica electronica, cu echipamente de mixat in fiecare camera, un studio de productie si cel mai tare peisaj pentru inspiratie si energie pozitiva. Credem ca unul dintre cele mai misto lucruri a fost faptul ca s-a creat instant o mica familie, intre participanti, intre noi toti, intre mentori.

Host-ul acestei editii, Ernesto Ferreyra, le-a oferit participantilor 4 zile pline de ghidare in arta productiei si a DJingului, reusind sa le ofere o parte din el. De la feedback pe melodii, la tips & tricks, de la track selections, la postura, tehnici si evident, mentorat 1to1 legat de perspectiva asupra carierei. Acestuia i s-au alaturat Ralf Kollmann (Mobilee), Leo Duarte (Artist Alife) si Benni Windelband (Cocoon/BE9) care au stat de vorba cu cei 10 artisti despre toate aspectele industriei si cum pot acestia creste, evolua, inova.

In aceste 4 zile, nu au fost singurii care au invatat cate ceva, pentru ca la fiecare pas, am fost acolo cu ei si am incercat sa preluam toate lucrurile care sa ne ajute sa ii ajutam mai departe.

Am invatat de la fiecare ce inseamna sa ai curaj, sa nu cedezi si sa mergi mai departe. Indiferent de ce s-ar intampla. Sa ai curajul sa mai incerci inca o data si inca o data, pana cand simti ca ai reusit. Am invatat ca autenticitatea nu este o valoare usor de purtat si de promovat si ca trebuie pur si simplu sa keep on going. Am mai invatat ce inseamna perseverenta si ce inseamna sa simti ca se destrama totul cand multi nu apreciaza ceea ce faci, dar la finalul zilei, tu esti cel mai mare critic al tau si doar asta trebuie sa conteze.

Inca suntem cu inima acolo, inca ii auzim cum pun muzica in camere sau produc piese in studio, inca ne mai plimbam cu ei pe pajistea din fata locatiei. Ei ne-au aratat de ce facem toate aceste lucruri, de ce punem in joc toate eforturile pentru a creste comunitatea si a promova talente.

Pentru ei. Si pentru asta, le multumim.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register