[ORACOL] DJing makes the world go ‘round

Jurnal de Ibiza

De 3 luni am schimbat advertisingul cu djingul. Nu, nu m-am apucat de pus muzica, dar pot sa spun ca respir, traiesc si visez muzica. Daca inainte imi placea muzica pentru ca ma facea sa dansez, acum incerc sa-i inteleg toate ramurile, sensurile, artistii si industria. Si ca sa fac asta, am zburat pe insula aia unde cica nu doarme nimeni niciodata, poate, poate gasesc raspunsuri la intrebarile mele in cateva nopti albe.

Bucuresti – Ibiza – International Music Summit.

Cred ca n-as fi putut sa gasesc un pretext mai bun ca sa vizitez prima data Ibiza. E drept ca de petrecut poti sa petreci acolo cat e vara de lunga, dar daca vrei sa intelegi mai bine cum sta treaba cu djingul, atunci International Music Summit (IMS Ibiza) e “the place to be”.

Ajuns deja la a 11 a editie, IMS-ul isi continua misiunea de a aduce impreuna unele dintre cele mai vibrante minti din industria muzicii electronice pentru a dezbate teme de actualitate din viata djilor si mai ales pentru a duce industria cu un pas inainte. Suna bine, nu?

Cum e pe hartie, versus realitate.

Eh, in realitate lucrurile sunt ceva mai putin…profunde. Ajungi acolo, te cazezi la un super hotel, ti se pun 5 bratari de acces pe mana si incepe chestia aia pe care o asteapta toata lumea, cel mai important lucru pe ordinea de zi: SOCIALIZAREA. La un pahar, doua, trei, oricate e nevoie, ca doar avem o bratara pe mana pentru asta. 5 pahare mai tarziu, dispar toate barierele de limba, toate frustrarile personale si toata oboseala de dupa un zbor cu escala. E loc doar de veselie si de complimente: Vai ce piesa tare, OMG! This is awesome! Ba nu, tu esti awesome! Povesteste-mi mai mult!

Meet & greet the superstars.

Si pentru ca nu merita sa arunci niste mii de euro doar pe socializare in Ibiza, in fiecare an exista niste nume mari pe lista. Nume care nu apar doar pe o scena la 20 de metri de tine, ci peste care poti sa dai dimineata la micul dejun sau la piscina.  Eu aproape ca am dat nas in nas cu Seth Troxler in timp ce postam un story, pe Loco Dice l-am ascultat la o conferinta, iar cu Nastia am stat 10 minute de vorba pentru un interviu. Trebuia sa fie si o femeie pe lista, ca sa spargem barierele de gen din industria asta, nu? 🙂 Dupa cum spune foarte poetic chiar Nastia “I’d take out two words from our industry: female and male. Our genders shouldn’t matter. Your knowledge, your skills, your intuition, and your talent – these are the only things that matter.”

Una peste alta, Ibiza m-a invatat o lectie in astea 2 nopti albe. Ca nu e suficient sa fii foarte bun in ce faci si modestia nu e neaparat calea atunci cand vrei sa invarti multimile pe platane. Networkingul e baza ca sa iesi la lumina. Mai o gluma, mai un selfie, mai un stick strecurat in buzunar, mai un follow up si poate se leaga ceva.

Si da, aici nu se doarme niciodata. Se pune muzica, se danseaza, se socializeaza. Who needs sleep anyway?

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register