[FETE LA BUTOANE] Cum e sa participi la prima competite de Scratch din Romania – si sa fii singura fata

Greetings errbody!

Dupa cum stiti, s-a tinut prima competite (cea mai oficiala de pana acum) de Scratch din Romania, theDj Scratch Challenge.

Bucurie mare pentru cei pasionati si amatori de asa ceva! Printre concurenti m-am numarat si eu, ca reprezentanta a sexului frumos. 🙂

Nu cunosc vreo camarada de pe plaiuri romanesti care sa zgarie placa (nu sa puna muzica de pe vinyl-uri, sau consola, ci efectiv sa faca scratch), in afara de o foarte buna si veche prietena de-a mea, cu care de altfel am inceput acum aproape 4 ani sa ne jucam de-a „zgarie-discul“.

Nu exista un sentiment mai placut decat acela cand te intalnesti cu o prietena buna la o sesiune de scratch si, in timp ce tu cauti vinyl-ul potrivit, ea iti leaga platanul, mixerul, boxele, fara sa trebuiasca sa ii explici ce, cum si unde vine. #badass feeling, trust me!

Ca sa va convingeti, iata o poza din 2015 de la Tabara de Scratch alaturi de mai sus mentionata homegirl:

 

 

Deci, prin acest articol doresc sa incurajez in special fetele – ca de ele ducem lipsa, sa se alature miscarii de scratch din Romania, cu promisiunea ca voi oferi oricareia imi va cere suport, cat voi putea de mult, tehnic sau/si muzical.

Despre Battle – Personal Inside Notes

Mare-i mirarea in jur atunci cand se aude scratch-ul unui sound, si se observa ca in spatele acestuia este o fata. Nu stiu sincer de ce, pentru ca nu e vreun instrument masculin, ci e muzica. E la indemana tuturor. De la mic la mare, de la fecior la fecioare, de la domni pana la doamne. Da, doamne – varsta ori sexul nu conteaza.

Nu sunt familiara cu baremul de jurizare pentru calificarea in finala. S-a votat de catre public si totodata de catre juriu. Am fost 21 de concurenti si peste jumatate au fost calificati in finala, dar din pacate nu toti au putut ajunge, si asa am ajuns sa fim printre cei confirmati doar 8.

Am fost entuziasmata sa fac parte din concurs si cu ocazia asta sa ma (re)intalnesc cu prieteni si pasionati ai turntablismului.

Recunosc ca am avut emotii, nu fiindca voiam sa castig, ca nu asta era scopul. Ci voiam sa demonstrez ca si noi fetele putem sa o facem. Asa ca indiferent de sex/varsta – 2 lucruri conteaza, unul mai mult ca altul: 1 – talentul, si 2, mai mult, practice!

S-a vazut de departe practice la my homies DJ Saga, Mihai Radasca aka Misu, DJ Flama, si inca un scratch-camarad de care nu stiam pana acum, B-Jam. Castigatorul a fost Misu, care, pe buna dreptate, are si practice, si talent. Ma bucur mult si sunt mandra ca el o sa ne reprezinte tara la battle-ul Clash Of Titans de la Sample Music Festival din Berlin.

Am trecut de prima runda printr-un noroc, dar eu il consider ne-noroc: chiar doream sa ma „lupt“ cu baietii cot la cot in prima runda! Iar norocul a fost ca la extragere am picat fix cu DJ Wicked, care nu putea ajunge si decizia juriului a fost ca cel care extrage astfel, va trece direct in runda urmatoare.

Asadar si prin urmare, eu am trecut in cea de-a doua runda alaturi de scratch-camarazii numiti mai sus, top-de-top printre cei prezenti in finala. Ca oponent am picat cu fratele Misu. Era clar rezultatul, dar nu mi-a pasat o clipa. Am venit pentru miscare, pentru muzica, pentru distractie, si nu in ultimul rand, pentru motivatie. M-am bucurat mult sa vad atatia oameni interesati de battle si ca spectatori, incat mi-a dat senzatia ca Romania incepe sa guste tot mai mult miscarile underground. Ah Yeah!

 

 

Personal Inside-Out Notes

Nu tin minte sa fi experimentat vreun sentiment nasol de respingere pana acum in lumea romaneasca a turnablismului. Ba mai mult, am avut incurajari de la scratch DJs, si uneori si cate-un sfat, care mereu a fost bine primit. Si chiar daca s-a intamplat sa fiu marginalizata sau vreodata, nu m-a intimidat sau demotivat, ba din contra.

De aceea eu consider exercitiul/ practice cel mai important, si cu atat mai important atunci cand esti fata. Va zic si de ce: in general lumea se asteapta de la o fata sa aiba ocupatii feminine (pe care nu vreau sa le exemplific ca sa nu ajung in polemici). Si rare sunt acelea care-si dedica timp pentru ceva care sa nu le valorifice pe ele ca FEMEIE, ci ca OM. Cand o asemenea fata urca pe scena sau intra in lumina vreunui reflector pentru a-i fi pus skill-ul la incercare, de cele mai multe ori asteptarile lumii nu sunt foarte mari. Dar daca te prezinti, tu ca fata, cu o urma groasa de practice in spate, ai rupt definitiv gura targului. 🙂

Asa ca, fetelor, prindeti curaj, luati faderul de „coarne“ si dati-i drumul la zgarie-discuri!

Cu respect, dragoste si sustinere,

A voastra Pussycutz

PS: Massive big up theDJ.ro, DJSuperStore, #badassDJ si tuturor din spatele acestora pentru realizarea evenimentului, pentru reusita battle-ului si in special pentru initiativa! Chiar a fost badass, asa ca revin si la anul!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register