[ FETE LA BUTOANE] Frumusete versus skill

Stim deja ca exista multe DJ-ite peste tot in lume. Unele sunt mai populare, altele mai putin, dar ce apreciaza oamenii de fapt la ele? Cat punem in balanta frumusetea si cat skill-ul unei femei?

Cei care cunosc muzica, apreciaza skill-ul. Si daca esti un DJ in adevaratul sens al cuvantului, vei dori sa fii remarcata pentru skill si talent, nu pentru frumusete, marimea decolteului sau buzele umflate.

Din punctul meu de vedere, exista 2 categorii: DJ-ite ce-si fac un nume bazandu-se pe frumuse, iar celelalte, the true ones, care se bazeaza doar pe skill-uri. The true ones persevereaza in a deveni mai bune si stapanesc platanele tot mai bine.

Urmatoarele fete sunt exemple ale acelor Djite true, care isi merita titlul de DJ.

Introdusa de tata in lumea Djing-ului

DJ Diamond Kuts, de origine din Philadelphia, este prima si singura femeie ce a obtinut un loc la Radio Philadelphia.

Tatal ei, mai exact legendarul MC si pionierul Hip Hop-ului, Grand Tone, a fost cel care a introdus-o in lumea DJing-ului. I-a facut cadou de Craciun un turntable cu curea de transmisie. La scurt timp, a devenit pasionata si a inceput sa-si adune banutii pentru a-si cumpara un set de Technics-uri.

Avand ca exemple pe Cocoa Chanelle, Jazzy Joyce, Cosmic Kev, proaspata DJita s-a inchis la subsol si a inceput sa exerseze si sa se perfectioneze. A ajuns sa petreaca timp la studioul Armand’s Records cu DJ Fat Cat si sa puna muzica in cluburi la varsta de 18 ani.

DJ Diamond Kuts a fost DJ-ul oficial al lui Lil Mama, concertand cu ea din 2007 prin toata SUA. A avut pana si aparitii la BET “Rap City” si a produs piese pentru Nicki Minaj, Sissy Nobby si Lumidee.

In urma unui interviu, cand Diamond fost intrebata despre cariera ei de DJita, raspunsul ei a fost urmatorul:

“I want to be a good DJ, period. A lot of female DJs are satisfied just with being called a female DJ, but I want to do the same things the guys are doing. I want syndication. I want to release my compilation album; I don’t want to be a local DJ. I’m willing to learn what I have to do to get out of the city and be bigger than that.”

Dati-i un check in video-ul de mai jos, ca sa-i ascultati si vedeti rutina:

 

“You’re too pretty to be a DJ”

Asta ii zisese Luther Campbell aka Uncle Luke DJ-itei Eque la un video shoot. Insa imediat dupa ce a auzit-o pentru prima data punand muzica, a ales-o sa-i fie DJ-ul sau oficial. DJ Eque (DJ Equality) cu radacini in LA, este sotia lui Talib Kweli si este considerata una dintre cele mai frumoase DJ-ite. De multe ori este confundata cu o dansatoare cand trebuie sa puna muzica, dar, odata ce a dat play la discuri, se-ngroasa gluma.

Ea spune intr-un interviu ca frumusetea si talentul ei ar trebui vazute separat si ca niciodata nu si-a dorit sa fie apreciata pentru ca era eye candy.

Talentul si indemanarea au tinut-o in joc mai mult de 10 ani, de la party-uri locale si universitare cu DJ Screw, la aparitii cu BET, David Letterman, pana la colaborari cu Dr. Dre, Martin, Reakwon.

“These days there are so many “model DJ’s” girls with a pretty face who buy two turntables and a few hits and want to call themselves a DJ. I take this music so serious. Records and parties have become an art form to me. I study the crowd’s reaction to certain sounds and constantly think about new ways to mix songs, rhythms and beats.”

Uite si un video daca te-am facut curios:

 

Fost model colectionar de vinyluri

 

Ultima pe lista este un fost model ajuns DJ. Ca sa vezi ca nici ea nu a profitat de frumusetea ei pentru a-si insusi titlul de DJ.

DJ Leecy T a ajuns sa fie cunoscuta dupa ce fusese aleasa pentru un prim mixtape “We Got Now Vol. I” la lansarea Hip Hop Sisters, o fundatie non-profit infiintata de MC Lyte pentru a promova imaginea pozitiva a femeilor de diversitate etnica.

Totul a inceput pentru ea cu un garaj plin de vinyl-uri.

“You could find anything in there from Mozart to AC/DC to The Beastie Boys to XTC to George Clinton and the P-Funk All Stars.”

Colectia de vinyluri a fost cea care a determinat-o sa devina DJ, cand a ajuns sa tina petreceri cu record-urile ei. Intrigata si atrasa mult de controlarea muzicii de pe vinyl, ea a devenit obsedata in a invata cum sa “zgarie” si sa taie record-uri.

M-TRI, DJ si producer, a luat-o intr-un final sub aripa sa. Ca urmare, au ajuns sa formeze o echipa, impartind scena cu Rah Digga, Large Professor, Sadat X, Homeboy Sandman, Grand Wizard Theodore, Grand Master Caz.

Cu un videoclip explicit, duo-ul M-TRI & DJ Leecy T au aratat clar faptul ca “She’s The DJ, He’s The MC”.

 

 

Respect fetelor care inca tin stacheta sus si sunt true!

Pana data viitoare.

Pussycutz, OUT.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register