[GOJIRIUM] Totul despre digei si arest

S-a prelins iar zapada peste masini si le-a acoperit jegul.

Au aparut si pulile desenate in zapada pe capote.

Au aparut si portiunile de zapada galbena.

Bucurestiul arata a oras; macar are o culoare uniforma.

Pentru prima data, pe anul asta, sunt de acord cu frigul. Sa tina zapada intacta, sa nu apara zloata aia ca o oglinda.

Ma tine frigul intr-o stare imbecila de letargie, care ma incapaciteaza groaznic. Spre sfarsitul saptamanii am doua gig-uri, la care tre’ sa ma prezint fara cusur si am creierul amortit, imbibat in nea si floci stralucitori de beteala.

Fac cafele din ce in ce mai tari, si din ce in ce mai des. Trimit impulsuri electrice scurte, cu valoare de soc in sinapse si-n falange. Dupa un litru si ceva de arabica 100%, atent selectionata de salahorii din Kenia, sunt om!

Paul, Planet H sade intr-o rana si canta la chitara. Se umple sufrageria de solo-uri si tutun. Se prelinge chitara peste biblioteca si discuri si le acopera jegul.

Gratii de turturi si lacate de ger ma constrang la geamuri si usi. Nu ma lasa sa ies din casa. Trebuie sa ies din casa. Nu este imperativ, dar mai mult ca oricand, simt nevoia sa ies din casa. Ma duc in bucatarie si miros cafeaua. Se insereaza mireasma de 100% arabica, atent selectionata de salahorii din Kenya printre stavilele de muci si simt ceva. Iar sunt om!

Ma blindez cu mere verzi in burta si un fes cu mot pe cap.

Ma camuflez in spatele fularului de lana impletit de maica-mea si-mi atasez platosa de piele de vinilin a unei geci chinezesti de gangster rapper.

Imi pun catuse din manusi cu un deget si ma gandesc instantaneu la Pinguinul din Batman.

“The penguin is the bird that cannot fly!”

Aia era drama lui. Era prins in conditia mizerabila a consemnatului la sol.

Lui ii placea frigul.

Daca mai stau mult pe prispa, pe scari, zgaindu-ma la ninsoare, o sa simt in curand nevoia de-a manca hering crud. Mmmm, hering!

Ma gandesc brusc la restaurantul de la Ikea. Se mai deschide unul. Si ma multe chiftelute in gem!

Imi pun pe sub fes castile grele care imi dau un aspect hidrocefal. Uzina trupului butucanos pe care-l detin, manat prin viata de un suflet de vioara, incepe sa pufaie si sa scoata fum. Ma urnesc!

Mai tii minte Technodromul din Testoasele Ninja? Fix aia e imaginea, doar ca peste bila uriasa, arunca un fular impletit de-o mama dezamagita de alegerile profesionale ale odraslei.

Ascult Objekt, in timp ce deszapezesc cu avangarda ghetelor aleea din fata usii.

Ascult Objekt, in timp ce marchez lateralele masinilor parcate pe trotuar, cu cotul gecii de vinilin chinezesc. Rasuflu greu si slobozesc aburi albi de efort in timp ce navighez fara busola in iadul ALB.

Ascult Objekt, in timp ce intimitatea olfactiva imi este ravasita de covrigii de langa ASE. Ah, sa-mi bag pula. Mi-as face un sceptru, doar ca sa tin covrigi pe el!

Ascult Objekt, in timp ce simt aerul cald de la intrarea in Mega.

E misto ultimul album de la Objekt.

Nu ma mai simt constrans sa stau in casa, la mila intemperiei.

Am evadat, blindat si distras de Objekt.

Sunt un mastodont de grasime, lana si vinilin care si-a depasit conditia!

S-a prelins iar zapada peste masini si le-a acoperit jegul!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register