[GOJIRIUM] Totul despre digei si…calatoria in timp

Salut, sunt Gojira si am 35 de ani.

Nu am tot timpul 35 de ani.

In weekend i-am facut mamei o vizita. Ea a dat drumul la muzica. Asculta Rolling Stones…Cat am stat de vorba cu mama, am simtit cum ceasul merge mai incet si are rabdare cu mine. Era albumul asta nou, de blues, pe care l-au scos acum vreo doi ani. Mamei ii place foarte mult. Mi-a facut o cafea cu mult lapte. Cat am baut cafeaua si am stat de vorba cu mama, am simtit cum ceasul face opriri si-n halte. Din accelerat, se transformase in personal. Mama rade mai mereu cand stau cu ea. Am stat de vorba, iar Stones isi vedeau de treaba acolo, in spate.

Salut, sunt Gojira si am 57 de ani.

Dupa ce-am plecat din vizita de la mama, am ajuns la Tandarei, acolo unde am crescut. Din grupul mare de prieteni au mai ramas doar cativa. Avem si discipoli. Suna a secta, dar nu e! Ne place noua sa credem asa, ca sa ne simtim mai speciali. Cel mai mic “membru” tocmai a facut 18 ani. Il cheama Catalin, dar noi ii spunem “Pisatul”. Face parte din botez. Cat am curatat gratarul si am aprins focul, Catalin a pus Troyboi si Cardi B. Ii place Cardi B ca are tate mari si canta simplu. Ma simt bine cu Pisatul, ma “incarca”.

Salut, sunt Gojira si am 18 ani.

Cel mai vechi prieten de-al meu de la Tandarei e Sharpe si am crescut cu el. Il cheama Dan. E destul de simplu de intuit de unde-i vine porecla. Ne-am facut un obicei sa ne plimbam seara, fix la apus, pe camp si prin sate vecine. Ascultam Nirvana. Cu Nirvana am crescut. Simtim nevoia de contrabalans. Bagam Pearl Jam. Ne aducem aminte intamplari de acum 20 de ani. Ascultam si atunci Nirvana si Pearl Jam. Cateodata, ni se face dor de Teo. El mi-a aratat Rage Against The Machine si Pantera cand aveam 13 ani. M-a dat si cu capul de bordura odata. Teo vine mai rar pe acasa. Fumez prea mult.

Salut, sunt Gojira si am 46 de ani.

Noaptea merg pe camp cu Bobica. Bobica n-a mai suportat Bucurestiul si s-a mutat inapoi acasa. Si-a luat o Lada Niva si face offroad. Ma lasa pe mine sa conduc. Sta langa mine si bea bere. Bobica nu vorbeste mult, doar puncteaza. Imi place Bobica, mereu stie ce sa zica. Bobica asculta hip hop. A scos Royce da 5’9” album. Am pus amandoi pe repeat single-ul nou cu Eminem. Dupa aia, niste Run the Jewels. Iar are timpul rabdare cu mine. Bobica bea bere si rade fara sunet.

Salut, sunt Gojira si am 27 de ani.

Georgiana imi suporta multe. Sper sa n-o scot din minti. Mama a avertizat-o. Munceste mai mult ca mine. Imi place ca nu trebuie sa-i explic nimic. Cand pun The Cure, ii sclipesc ochii. E bine cand vad ca si ea e bine. E bine!

Salut, sunt Gojira si am 31 de ani.

Sau 35…

Nu am tot timpul 35 de ani.

Cred ca am descoperit calatoria in timp.

Nu stiu cati ani aveti, dar o sa ne descurcam noi. Aici o sa va povestesc tot, de acum incolo…

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register