[GOJIRIUM] Totul despre digei si efort

Sabina avea o silueta feciorelnica pe care si-a pastrat-o cu sport si ceva efort.

Ea face eforturi fara sa arate.

De-aia imi placea Sabina!

De-aia nu ne-am potrivit absolut deloc… Era prea activa pentru mine.

De-aia am ramas prieteni!

Printre Dane, Larise, Cristine, Mare, Diane, Denise sau Monici, Sabina a fost constant atenta la ce fac si daca sunt bine. Ca prieten apropiat, she’s a keeper. A vazut ca mi-a expirat domeniul si s-a activat ea, fara sa zica nimic si mi l-a transferat, fara prea mare efort. Am primit un mail de notificare si un sms de la ea cu “I got this shit”. Cand am scris prima pagina din seria astora pe Badass, ea a fost prima care mi-a zis ca a citit si ca a si prins toate dedesubturile.

Am facut niste eforturi uriase pentru a incerca sa tin niste oameni langa mine. Se vedea ca fac…Mama observa imediat. Ea ma cunoaste cel mai bine!

Aveam discutii interminabile de justificare cu oamenii aia care-mi storceau broboane de sudoare si vina din tample. Transpiratia cobora usor in axile, isi lasa odorul greu, de statut, care imbacsea tesatura sintetica de textila chinezeasca si se lasa catre palme. Mana era inundata de cascade de reprosuri si gust sarat. Degetele nu-si mai recunosteau amprentele si tremurau manate de inconfort inabusit in tact si dorinta de intalni cat mai curand clanta. Era cleiul obligatiei morale de-a asculta orice care ma tinea pironit pe scaun. Cuvinte intrau cu mare efort pe canalul auditiv, iar din gatlej ieseau si mai greu. Eram martorul mut si transpirat leoarca, al unor probleme inexistente. Cel putin, asta e varianta mea de poveste. Uitandu-ma acum retroactiv, as mai modifica-o un pic… Fara prea mare efort.

Orice scindare e grea. Te rupi in doua. Niciodata parti egale. Nu e ca la meioza. Biologia e matematica si are o congruenta care coase intr-o maniera infiorator de echidistant organismele intre ele. Simbioza e cel mai bun exemplu.

Strict pe partea de relationare dincolo de increngatura biologica dintre oameni, nu e chiar asa usor. Si cand devine greu, trebuie sa depui efort. Sa ramai lipit, dar, mai mult, mai mare, sa pleci. Ramane mult balast pe care trebuie sa-l cerni prin multe site care-ti dau insomnie. Trebuie sa depui efort. Oamenilor nu le plac shimbarile.

Mie, da! Recunosc, asta e un pacat de-al meu. De-asta tin mereu sa fie totul proaspat. Si-mi iese. Fara efort. Asta e singurul lucru pe care pot sa-l fac fara efort. Sa am nostalgii, sa mi le respect, sa mi le cultiv, dar sa pot sa primesc si altceva total nou, fara sa ma leg inutil de confortul lucrurilor familiare. Lumea merge inainte si fara mine si mi-ar placea sa vad unde si cum. Cam asa e si cu muzica.

M-am oprit vineri la o petrecere unde muzica ma trimitea intr-o calatorie, nu tocmai placuta, in trecut. Si vedeam ca nu e vorba de nostalgie, ci autosuficienta. Se intorsese naclaiala din palme si din urechi, faceam eforturi sa stau. Nu mai aveam nicio obligatie morala care sa ma tina lipit, asa ca am plecat. Fara niciun efort.

In drum spre casa, m-am oprit la o carciuma unde ma simt tare bine. Barmanii tocmai inchideau portile, iar unul dintre ei, un baiat cu obrajori bucalati si foarte simpatici, nu stiu de ce i-a venit sa-mi zica :

Mama, ce tare era pe vremuri cand bagai breakbeat!

Asta era acum zece ani…

Da, era tare, dar si acum e tare. Depinde cat de dispus esti tu sa vezi cat de tare e. Imi venea sa-i zic sa-mi dea smartphone-ul lui si sa-i dau in loc un pager. Ce tari si cool erau pagerele!

Dupa ce te desparti, incepe sa-ti fie frica sa mai cunosti oameni noi. Si de multe ori, aia pe care-i cunosti sunt nevoiti sa ,,stranga dupa petrecere”. Doar am zis ca e mult balast si gunoi.

Asa ca, primul imbold e sa dai un telefon dupa miezul noptii la ultimul pe care l-ai primit pe de-a intregul in tine, ca stii deja exact la ce sa te astepti. Poate faci si niste sex…

Fara nicun efort!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register