[GOJIRIUM] Totul despre digei si filme

E 00:00…

Diana de la Badass iar imi aduce aminte ca-s o putoare…Trebuie sa predau articolul asta…

Sunt!

Stau pe canapeaua pazita de patura-zebra si ma uit la Batman. Fumez o tigara de foi cu aroma de ciocolata.

Numai asa mai am voie sa m-apropii de ciocolata…

Fumez prea mult!

Mananc prea mult!

 

E 00:07…

Ma duc in bucatarie si incep sa scriu, iar din sufragerie se aude Batman. Ala al lu’ Nolan.

Imi place s-ascult filme. Mai ales asta. Peste vocea fortata si guturala a lui Bale vine flamboaiant si maiestuos Zimmer. Hans ma indeasa si mai mult in scaun. E apasat si subtil.

Faceti o simulare! Ascultati filme. Inchideti ochii si ascultati-le. Si incepe sa capete sens toata croiala aia sonora de pe dedesubt. Zimmer e superstarul soundtrack-urilor dintr-un motiv foarte clar: intelegi exact despre ce e vorba in film doar cu urechile.

 

E 00:23…

Fumez o tigara de foi cu aroma de ciocolata…

Pe HBO e reclama la Blade Runner 2049. La muzica e tot Zimmer. Stiti secventa aia cand personajul lui Gosling isi duce gagica virtuala pentru prima data la plimbare in sat, in Peugeot-ul zburator? In timp ce eu ma intrebam ca un bou cat o consuma Peugeot-ul in oras la zbor relanti, gugustiucii astia doi din film trec pe langa ceea ce pare o cascada uriasa si care pare ca se revarsa prin ecran in niste valuri blande si matasoase. E, aia nu era cascada! E canalul deversarilor din municipiul cu roboti si oameni. Canalizarea, cum ar veni. Atat de bun e Zimmer! Ca Midas! A atins capacul de canal si l-a transformat in aur.

 

E 00:46…

Blade Runner…

La primul, ala din ’80, a facut Vangelis muzica. Alta poveste!

Vangelis cand a pus mana pe soundtrack-uri, a transformat tot filmul. Daca te uiti la primul Blade Runner fara sunet, il omori! Si Chariots of Fire… Si Conquest of Paradise… Antarctica…

Vangelis.

 

E 01:14…

Cearcanele domina aria fetei. Trebuie sa dorm! N-o fac! Fumez o tigara de foi cu aroma de ciocolata…Deja e sadomasochism! Si mi-aduc aminte de alt film. Cronenberg!

Dead Ringers.

Fratii ginecologi care rezolvau aceeasi femeie pe rand.

Doamna necesita diverse tehnici de bondaj.

Jeremy Irons in dublu rol.

Howard Shore la muzica. In tot soundtrack-ul nu e pic de percutie. Multe corzi cantand in legato note lungi si pe deasupra suflatori. Cateodata mai apare timid un corn englez si contrapunct cu harpa. Dar scriitura e atat de asezata si non-agresiva incat face ca toata depravarea din film sa fie naturala si deloc aberanta. Iar oboiul din tema principala iti ordoneaza toate fetisurile pe care nici macar nu stiai ca le ai, in ordine alfabetica.

 

E 02:04…

Cearcanele au facut la randul lor cearcane.

Stau si ascult filme.

Fumez o tigara de foi cu aroma de ciocolata.

Din sufragerie se aude alt film…Ha, il recunosc, e Alien 3. Il stiu dupa muzica…

Fumez prea mult…

Na-ti articolul, Diano!

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register