[GOJIRIUM] Totul despre digei si intristare si suspin

Teoretic, sunt in vacanta.

Practic, ma misc necontenit chiar si cand stau pe canapea si ma afund in gaura neagra a YouTube-ului.

M-am dus in vizita la mama, sa mai mananc si mancare gatita si sa vorbesc discutii.

Mama e foarte priceputa la vorbit discutii. Dar, ma si pune la punct cand e cazul.

 Ati vazut Avengers: Endgame? Secventa mea preferata e aia cu Thor si ma-sa! Aia in care Thor nu trebuie sa explice nimic si ma-sa a inteles tot. La fel e si la mine…

Printre ardei umpluti si tehnici subtile de conform mental al odraslei, mama imi mai scapa si aluzii la cat de ratat profesional sunt. Are dreptate!

Ma pune sa-I mai arat ce muzica a mai iesit sa-si bage-n playlist. Billie Eilish o enerveaza, ca e prea cabotina, pe Lil Nas X l-a citit imediat ca e gay (sunt invidious pe gay radar-ul mamei). Florence I se pare ca e un Kate Bush, dar mult mai prespalata, iar la Muse a concluzionat sec: “Aaaaa, sunt in faza Duran Duran acum? “.

Paranteza: cand am fost cu mama la Muse, a indicat foarte clar si argumentat cum asta e o trupa care live are niste momente foarte bine construite in jurul unor retete: momentul Queen de la Muse, momentul Depeche Mode de la Muse, momentul Radiohead de la Muse, Pink Floyd, Ac Dc…ETC! Momentul Muse de la Muse inca nu l-a identificat. He!

Se opreste la Purple Mountains. Un fel de alternativ mai batranesc, mustind a blue grass si country. Cand e Alice in Chains, cand e Garth Brooks, cand Smashing Pumkins, cand Johnny Cash. Ocoleste elegant jaloanele alb-portocalii ale muzicii cantate fara inflorituri peste niste versuri foarte bine scrise. Dupa prima piesa, I s-a luminat fata mamei. Mi-am dat seama ca a prins-o instantaneu.

                                                     Citez: “In 1984 I was hospitalized for approaching perfection.”

Ne suim in masina si alunecam pe drumul prost dintre Slobozia si Tandarei. Mama continua cu vorbitul de discutii. Ma vede ca-s sleit, ca n-am sange mult in creier si nu vrea sa-mi zica lucruri serioase. Ne certam un pic in legatura cu stratul de flori, Nu vreau iar crizantemele alea de cacat. De ce n-o pune trandafiri de dulceata, nu stiu. Mergem atat de incet, incat niciun caine care si-a marcat teritoriul prin latrat nu ne-a ratat.

Purple Mountains isi face numarul de carusel emotional. Ironia face ca atunci cand e piesa “Margaritas at the Mall” , mama sa ma pune sa opresc sa iau gogosi de la sosea. Sunt pline de ulei si zahar pudra in exces. Cand ai 120 de kg, sunt exact ce-ti trebuie. Inghit cu noduri si ii spun mamei ca e cel mai bun moment de-a sta ascuns sub o piatra, ca o soparla vlaguita de Soare. Ma intreaba de ce, cu o tristate legata si de faptul ca a realizat ca pana si eu am imbatranit. I-am zis ca, pentru prima data, de cateva luni incoace, am dat drumul la televizor si mi-a facut rau fizic. Nu mai pot sa ma uit la stiri!

Ma intreaba iar de ce nu m-am insurat. Si, normal, ma intreaba de foste iubite care-i placeau ei foarte mult. Purple Mountains canta “She’s Making Friends, I’m Turning Stranger” . Incep sa rad de cat de ridicola e situatia. Oare mama o face special?

Oare Purple Mountains o face special? Bineinteles ca vine piesa “Maybe I’m the Only One for Me”. Mama e singura si e ingrozita de singurate. Nu vrea sa ma vada si pe mine la fel. Saraca… Cu toate astea, stie deja c-am ales.

“Nights That Won’t Happen” asterne un covor pentru alte discutii legate de relationarea defectuoasa cu oamenii. Fac elegant niste glumite de cacat si scap din conversatie pe gemuletul de la baie.

Ajungem intr-un final la Tandarei. Ne asezam in curtea captusita de corcodusi, meri, gutui, piersici si visini. Nu se mai aude niciun Purple Mountains in fundal, asa ca nici noi nu mai discutam. Un ocean de liniste ne trage la fund si ne scufundam ca niste ciocane grele cu viteza. V-am zis ca mama ma intelege foarte bine. Ma pune sa adun corcoduse intr-o punga roz si incepe sa dea cu matura.

Seara ne intoarcem la mama acasa si citesc pe Pitchfork ca David Berman, domnul de la Purple Mountains a murit.

Adorm pe canapea, visez dulceata de trandafiri si ca am achitat regularizarea la gaze.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register