[Guest Editor] Vlad si Cesar sunt the Hip-Hop Takeovers

Inca de cand i-am cunoscut pe baietii astia am simtit ca au asa, un sarm aparte si un optimism greu de gasit in ziua de astazi. Cu capul in nori, cu muzica in suflet, au pornit o serie de evenimente intitulate Hip-Hop Takeovers, unde muzica scrie regulile. Indiferent de gusturile tale muzicale, o petrecere de-a lor te introduce intr-o comunitate de oameni care vin acolo sa se distreze si sa uite de absolut orice constrangere, pentru ca da, asta e esenta hip-hop-ului. Sentimentul ala de libertate, de apartenenta, de fuck this shit-let’s dance.

Dar ei va pot povesti mai multe despre evenimente, asa ca i-am invitat sa faca parte din seria de Guest Editors: Vlad si Cesar, the Hip-Hop Takeovers.

 

Cum a luat nastere Hip-Hop Takeovers?

 

V: Eram oarecum ancorati in gandurile astea amandoi, dar separat. Cu o sincronizare foarte buna, am reusit sa trecem de la idei, la practica. Am mai cochetat in trecut cu ceea ce inseamna organizare de evenimente, dar pe partea sportiva si pe masura ce ne povesteam fiecare viziunea despre ce ne-ar placea sa facem, ne-am dat seama ca avem toate resursele sa facem ceva misto.

 

De-a lungul timpului, am avut sustinere neconditionata din partea multor persoane, unele care au ramas, altele episodice. Pe masura ce ne-am dat seama ca treburile devin din ce in ce mai serioase, am incercat sa delegam anumite segmente. Pana in prezent, lucrurile merg excelent si suntem recunoscatori pentru felul in care se aliniaza toate.

 

C: Ideea ne-a venit dintr-o dorinta foarte adanca de a ne distra pe piesele noastre preferate de hip-hop, la un party public si nu acasa, in locatii premium si nu in subsoluri. Consider ca e pozitiv ca baza sa fie ca o samanta inradacinata in underground, dar roadele sa le cultivi si culegi sub lumina tropicala, in cel mai calitativ mediu.

 

Echipa inca se formeaza, experimentam si incercam sa ajungem la cea mai eficienta metoda de colaborare. Suntem recunoscatori pentru sustinerea tuturor celor care au miscat un deget intr-o directie constructiva pentru acest concept, de la prieteni, parteneri, colaboratori, la influenceri, the mango manos crew si multi altii. A fost pura lege a atractiei pana acum si totul a decurs foarte pozitiv.

 

 

De ce hip-hop intr-o zona predominata de muzica electronica?

 

V: Am tot reflectat asupra trend-urilor muzicale si concluzia la care am ajuns este ca muzica eletronica si hip-hop-ul domina top-urile global, urmand din partea noastra sa incercam sa educam si sa formam un public nou, tanar si de perspectiva, care sa imbine cu succes aceste doua stiluri. Deci, exista o probabilitate mare sa incercam sa gasim o cale de mijloc.

 

C: Da, iubim muzica electronica si e ca o poveste din copilarie. Evenimentele noastre sunt foarte diferite din multe perspective in comparatie cu cele de muzica electronica. Sunt intense intr-un mod diferit, complexe, dansante in stilul specific muzicii si iti transmit un vibe general diferit fata de alte evenimente.

 

Cum va simtiti cand stati in mijlocul multimii la o petrecere de-a voastra?

 

V: Asta e o experienta foarte misto. La primul eveniment din mai, la Qreator, cand n-am stiut la ce sa ne asteptam, a fost o faza tare, fiindca Cesar a venit direct de la aeroport la party, iar succesul ulterior al intregii nopti a adus o satisfactie incredibila si incredere in viitor. Apoi, la evenimentul de pe 22 decembrie, unde am reusit cu brio sa umplem doua cluburi la Tapo, pe new and old school hip-hop, in care alergam dintr-o parte in alta sa ne asiguram de buna desfasurare per total, intre care ma opream si ma uitam in jur, observam ce vibe genial este si simteam ca am reusit.

 

C: Invidios pe faptul ca la petrecerea pe care mereu mi-am dorit-o, eu ma pot distra cel mai putin :)). Dar e genul de invidie reflexiva care in final se simte ca o mare implinire si bucurie pentru noi, prin toti cei care se distreaza si sunt prezenti la eveniment.

 

Care este evenimentul vostru preferat de acum?

 

V: De regula, cel care urmeaza :))

 

C: Avand in vedere ca a fost cel mai complex, as spune ca #6. Am cules din toate evenimentele miezul si raspunsul corect ar fi ca evenimentul preferat de pana acum va fi fost urmatorul.

 

Cine e cel mai incapatanat?

 

V: Ma consideram a fi o persoana destul de rigida si incapatanata, dar pe masura ce proiectul nostru a evoluat, observ cum pe zi ce trece am devenit niste variante si mai complete ale noastre, fiind valabil pentru absolut toata lumea implicata. Pe langa succesul conceptului, este vorba si de succesul nostru ca indivizi, fiindca odata ce intelegem necesitatea evolutiei personale, aceasta se va vedea in absolut tot ceea ce facem.

 

C: Suntem amandoi incapatanati, partea buna este ca intr-o maniera complementara. Asta e foarte constructiv pentru noi si nu ne certam niciodata. Discutam pana tacem si tacem pana discutam. Fiecare se incapataneaza pe ceva anume si incercam sa nu ne sincronizam, iar asta este super sanatos.

 

Vlad Mihalascu

 

De cat timp sunteti prieteni?

 

V: Cu Cesar m-am cunoscut printr-un prieten comun, fiind cu totii in perioada aia pasionati de motoare. Cred ca eram pe undeva prin liceu, sa zic clasa a X-a. De atunci, am tot pastrat legatura si am interactionat. Vecini de peste Dambovita, a pornit fiecare pe drumul vietii sale, doar pentru a ajunge in momentul asta, la 27 de ani, prin cumulul experientelor, sa pornim ceva maret pentru Romania.

 

C: De prin liceu, desi nu am stropit prietenia prea mult atunci. Vreo 10 ani.

 

Cesar Bitlan

 

Cine e cel mai hip-hoper dintre voi?

 

V: Cam prin clasele V-VIII am inceput sa descopar stilul asta cu ajutorul formatiilor romanesti si al titanilor de peste ocean. De atunci pot sa zic ca hip-hop-ul a fost nelipsit in playlist-uri, fiind genul muzical pe care-l consider cel mai complex si cu care rezonez cel mai bine.

 

C: Nu stiu, suntem foarte deschisi din punct de vedere artistic. Suntem really deep into hip-hop, dar nu suntem fanatici.

 

3 artisti care nu lipsesc din playlistul vostru?

 

V: Lunga lista, incerc sa fac un top nedrept: Anderson.Paak, J.Cole, Jay Rock si Drake, asta asa, la prima strigare.

 

C: Kendrick Lamar, Mac Miller, J. Cole, Anderson.Paak , couldn’t help it.

 

Daca ati putea aduce pe oricine la evenimentele voastre si sa faceti acel eveniment oriunde in lume, pe cine ati alege si ce loc?

 

V: Mi s-ar parea genial sa organizam un ‘Hip-Hop takeovers’ aniversar, undeva la Opera, Ateneu sau TNB, cu line-up-ul format din Kota the Friend in deschidere si Anderson.Paak la main, asta la nivel de Romania. Si asa un loc preferat de pe glob ar fi prin Bahamas, un beach party cu Chris Brown.

 

C: Sa ajungem sa orgamnizam evenimente la nivel international si sa nu uitam de unde am plecat. Pana acolo, as zice vara la Castelul Peles si in jurul lui, cu Kendrick Lamar, Mac Miller, J. Cole, Anderson.Paak, 6LACK, SZA si o scena de electronica in stilul Jazzy Jeff.

 

Ce credeti ca lumea inca nu stie despre voi si ati vrea sa le transmiteti acum.

 

V: Mi-ar placea ca lumea sa inteleaga din ce in ce mai mult directia in care vrem sa mergem, o directie prin care vrem sa redefinim unele parti ale domeniului. Cred ca toti cei cu care am colaborat au observat o deschidere si o transparenta din partea noastra impinse de dorinta de a face ceva frumos, iar de fiecare data cand ne-am sincronizat cu acestia, a rezultat ceva bun.

 

C: Cred ca lumea nu stie multe despre noi, dar vor afla curand. Suntem dornici sa facem multe si bune, atat vrem sa stie pentru moment.

 

Daca ati alege o melodie care sa descrie calatoria voastra cu Hip-Hop Takeovers. aceea ar fi:

 

V: Jay Rock – WIN

 

C: 1. Kendrick Lamar – Money Trees (ft Jay Rock)

2. Mac Miller – 100 Grandkids

(neaparat sa vizionati clip-ul piesei cu numarul 2 si cu vibe-ul ala sa veniti la party-uri).

 

 

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register