[HEALING VIBES] DJ-ul care vindeca prin sunete

Care-i legatura dintre Whitney Houston si un pastor?

Ei bine, amble voci se regasesc in cate un track de-al artistului. Este vorba despre Dj Healer – Protectionspell [aPW-2] si respectiv Dj Healer – The interview [aPW-2], iar acesta din urma a plecat de la interviul televizat, realizat in 2002 de jurnalista americana Diane Sawyer, in care a avut-o ca invitata pe celebra Whitney Houston. Interviul aducea in prim-plan teme delicate din viata cantaretei, reusind sa creeze un impact emotional puternic, sustinut si imbinat ulterior perfect cu sound-urile DJ-ului. E foarte probabil ca piesele de pe albumul sau Nothing 2 Loose, lansat in primavara acestui an sa trezeasca in tine mai multe stari, pe care poate iti este greu sa le transpui in cuvinte. Unoeri nici nu e nevoie sa o faci, ci poate doar sa gasesti o melodie care sa exprime ceea ce nu poti tu sa exprimi verbal. Personal simt cumva ca mi-a amintit si de albumul lui Moby, Wait for me si asta pentru ca reuseste sa aduca vibe-uri pe care doar Moby le crea la un moment dat.

Si usor, usor, chiar a devenit un healer

Dj Healer este cu siguranta un personaj aparte din industria muzicii electronice. El si-a insusit de-a lungul timpului mai multe alias-uri in peisajul muzical: Prince Of Denmark, Dj Metatron, Traumprinz, iar acum Dj Healer. Artistul de origine germana pare ca stie cum sa se joace cu mai multe identitati muzicale si asta pentru ca prin fiecare etapa traversata a stiut sa vina mereu cu stiluri diferite, mereu fresh si s-a pliat pe mai multe categorii de public.

Prince of Denmark este personajul prin care a abordat stilul techno, cu Tramprinz a glisat mai mult spre partea de house si Dj Metatron a adus un mix cu influente din diverse subgenuri, printre care se afla si trance si break.

Dj Healer pare ca i se potriveste cel mai bine pentru ca muzica lui pare sa vindece, iar asta se datoreaza cumva si imbinarii perfecte dintre techno si house care se intrepatrund in final cu influentele ambientale derivate. Practic, te poarta prin povestea celorlalte alter ego-uri care sunt putin mai dinamice, completandu-le cu zona de chill si calm transpuse in compozitie prin stilul ambiental.

Am ales cateva track-uri din fiecare perioada a artistului, incepand cu Prince of Denmark si inchizand cercul cu sound-uri care apartin identitatii sale din prezent. Healing vibes!

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register