[HEALING VIBES] Efdemin: o avangarda techno contemporana

Porti muzica cu tine mereu, nu doar ca sa te linisteasca, ci si ca sa-ti ofere doza aia perfecta de energie la care ravnesti. Daca si tu crezi asta, inseamna ca nu trebuie sa-l ratezi pe Efdemin, pentru ca fix asta iti transmit si piesele lui.

Efdemin, pe numele sau real Phillip Sollmann, si-a creat un personaj usor discret, dar curajos, care si-a pus o amprenta distincta in sfera muzicii electronice din Berlin si nu numai, de dupa 2000 incoace. Desi casa lui va ramane mereu Berghain, celebrul club unde este rezident, muzica lui a strabatut urechilor tuturor iubitorilor de muzica electronica din intreaga lume.

Efdemin si-a facut intrarea pe scena muzicii electronice in `99, iar de atunci a abordat o paleta larga de sound-uri, cu influente de la techno, la minimal, pana la deep house. Este unul din artistii care au venit permanent cu un suflu nou. Creativitatea lui da mereu nastere unor forme muzicale fresh: ,,Visez la muzica pe care nu am mai facut-o. Visez la o muzica diferita decat cea pe care o pot livra. Nu pot sa o descriu asa cum trebuie. Uneori o aud cand ma trezesc dimineata.”, spunea Sollmann intr-un interviu recent.

Ascultandu-i piesele, chiar simti cum te propulsezi cu mintea si sufletul direct in club, in mijlocul unei multimi dezlantuite care iti contureaza silueta, sub palpaitul unei lumini albastrui. Ca intr-un tablou perfect, exact ca si cum ai fi acolo. Alteori poate iti ofera starea aia de echilibru mult ravnita. Oricum ar fi, ramai mereu cu un sentiment placut, urmat inevitabil de piesele date pe repeat.

 

 

Efedemin s-a remarcat de-a lungul anilor prin compozitii pline de eleganta si rafinament, dar suficient de puternice cat sa te faca sa te ridici in picioare si sa mergi si sa-ti ocupi locul din drepata scenei, unde se aduna lumea buna. Efedmin este un artist complet si un spirit mereu tanar, care isi da frau liber imaginatiei si combina elemente variate in creatiile sale experimentale. Ultimul sau album este unul de inspiratie avangardista, care impreuna cu influentele techno dau nastere la asta:

 

 

Also, good news! Pe Efedemin il puteti prinde in Bucuresti, saptamana viitoare, chiar aici.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register