[HEALING VIBES] Muzica in nuantele lui Christian Löffler

Se pare ca fuga devine un element tot mai des intalnit in societatea actuala. Sunt, la fel ca tine, martorul unei lumi grabite, intr-o goana permanenta si nefireasca de multe ori. Dar ce mai inseamna asta de fapt? Poate insemna o mai mare nevoie de liniste, in tot acest haos si, poate, din cand in cand o simpla pauza de la tot. De la alarma care te trezeste in fiecare dimineata, de la sunetul pe care il auzi cand cheia se rostogoleste in broasca de la usa, de la toate claxoanele care te bombardeaza zi de zi, de la toate sunetele de tastatura pe care le auzi de la colegii tai din birou.

Toate astea se opresc in momentul in care iti fixezi castile pe urechi. Atunci porneste doar mixul de sunete care te intereseaza pe tine si care iti creeaza un scut, o aura care te protejeaza, te face mai binevoitor si iti ofera linistea mult ravnita. Iar daca intamplator, nu stii ce sa asculti la casti in goana asta dupa momentul tau pretios de liniste, well, se intampla sa am recomandarea perfecta pentru tine.

Eu am primit linistea de care povesteam mai devreme din muzica lui Christian Löffler. Mare parte din compozitiile sale muzicale sunt o binecuvantare pentru urechi. De ce? Pentru ca transmit emotie, sinceritate si modestie. Si daca ti se pare ca in zilele astea, dinaintea Sarbatorilor, pluteste in aer o agitatie care nu ti se potriveste, atunci ai toate motivele sa te indragostesti de muzica neamtului astuia. Ai surprins sa afli că si el, la fel ca tine (poate) prefera intimitatea si asta pentru ca una din casele in care ia nastere muzica sa se afla intr-un loc cu totul inedit, dar mai ales retras de ochii lumii, in peninsula Darss, o locatie cu vedere la Coasta de Sud a Marii Baltice.

Artistul de origine germana spunea intr-un interviu mai vechi ca desi muzica sa are nuante usor sumbre, ele se topesc cu o sinceritate calda in final. El incearca sa imbine tot felul de culori artistice diferite pentru a obtine in final acest sentiment in muzica sa. Si chiar reuseste sa faca asta, pentru ca simti cum parca fiecare constructie, fiecare tranzitie e orientata sa starneasca ceva autentic.

E ca o frecventa magica care iti induce o stare de transa si o simti cum te inunda in tot corpul. Trebuie doar sa te opresti o clipa. Si sa asculti.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register