[HEALING VIBES] Suntem mai multi ca niciodata. Noi si muzica.

Desi poate parem de multe ori dispersati si foarte diferiti, adevarul este ca suntem mai multi ca niciodata. Mai mulți oameni ca niciodata iau parte la evenimente muzicale, in vreme ce techno-ul ramane cel mai vandut gen muzical in Statele Unite ale Americii, potrivit statisticilor realizate de platforma Beatport. Bugetele de care dispun organizatorii de evenimente culturale nu au voie sa scada, pe masura ce comunitatile iubitorilor de muzica se maresc constant.

Iar in ceea ce priveste festivalurile, e aproape redundant sa mai amintim ca ele au luat deja amploare de mult timp, in toata lumea. Dar acum avem cu atat mai mult de ce sa amintim acest lucru, pentru ca avem si cifre care sa sustina asta. Spre exemplu, numai in SUA, festivalurile au înregistrat o crestere a participantilor, de la 18% in 2017, la 23% în 2018, cea mai mare din istorie, conform datelor furnizate de IMS Business Report. 52% din respondenti a spus ca au participat la un eveniment de muzică live în 2018, potrivit datelor obținute de Nielsen.

La nivel de genuri muzicale, voi fi nevoita in continuare sa spulber un mit si asta pentru ca un studiu realizat de Berlin Club Commission arata ca genurile muzicale care se aud cel mai des incluburile din Berlin sunt House (in proportie de 47%) si Indie Rock & Pop (tot 47%). Daca aveai impresia ca techno-ul reprezinta varful piramidei nevoilor muzicale berlineze, ei bine afla ca acesta se afla pe locul al treilea, fiindca se aude in doar 40% din locurile de distractie in care se aduna iubitorii de muzicadin capitala Germaniei.

IMS Business Reportindica faptul ca rata de petrecere a noptilor in cluburile din SUA a crescut cu 4% in 2018, fata de anul anterior si ca iubitorii de muzica electronica sunt mai predispusi sa mearga la evenimente muzicale live, in detrimentul celorlalte.

Prea multe cifre, right? Ok, then, atunci hai sa iti zic ceva ce o sa destinda putin atmosfera si s-ar putea sa te lase uimit chiar. Circuitul festivalier la nivel de artisti este de dominat de…femei. Nu, nu vreau deschid si sa port acum o conversatie legata de gender equality, ca nu-i momentul si nu simt oricum sa fac asta. Insa ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca in 2018, Nina Kraviz a pus muzica in cadrul a 35 de festivaluri din lume, ceea ce inseamna ca fost prezenta la de doua ori mai multe evenimente de acest tip decat trupa americana The Killers. Pretty impressive, right?

De pozitia cu numarul doi se bucura Amelie Lens, care a avut la activ, in 2018, un numar de 27 de festivaluri in care a apasat cu incredere pe butoane si a incantat lumea cu seturile ei. Pe locul al treilea se afla Armin van Burren (26 de festivaluri), urmat de Charlotte de Witte, cu 24.

Si stai ca n-am terminat cu femeile! Traiectoria ascedenta pe care au avut-o atat Nina Kraviz, cat si Amelie Lens le-a adus mai multi fani pe retelele sociale (Instagram), cat si pe canalele de Youtube si Spotify, unde numarul de admiratori a crescut mai repede, comparativ cu cel al celor mai buni 5 DJ-i din lume.

Datele colectate de IMS Business Report au fost prezentate in cadrul International Music Summit (IMS), eveniment cultural care sporeste gradul de constientizare si de apreciere in randul artistilor din industria muzicii electronice. Proiectul a inceput in 2007 si a fost fondat de veteranul Pete Tong, iar incepand de atunci reuneste anual mari lideri ai industriei de profil care dezbat in Ibiza teme ce tin de viitorul muzicii si nu numai.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register