[HEALING VIBES]Gorje Hewek & Izhevski: un puzzle muzical complet

Da, da, ei sunt baietii aia ale caror nume ma chinui sa le pronunt. Dar asta nu ma determina cu absolut nimic sa imi placa mai putin. Din contra.

Emotie, traire, bucurie. Astea sunt primele cuvinte care imi vin in minte cand ma gandesc la muzica creata de acesti doi oameni. Dar chiar si asa, tot cred ca nu exista suficiente cuvinte care sa exprime ce transmite muzica lor. O stare de visare continua si un optimism debordant, ceva ce nu credeai ca poate sa mai existe in sufletul tau si in jurul tau. Ar putea foarte usor sa devina un fel de disciplina fizica, mentala, dar mai ales spirituala. Da, o adevarata yoga la nivel muzical.

Cine sunt baietii astia? Sunt doi artisti talentati, bineinteles, unul din Rusia si celalalt din Bulgaria.

Intorcandu-ma putin la momentul in care i-am descoperit pe acesti doi maestri in ale deep house-ului, pot doar sa spun ca Deep Mix Moscow Radio mi i-a adus in cale, in urma cu destul de mult timp. Cautam asiduu muzica prin cotloanele mai putin vizibile ale SoundCloud-ului, incercand sa vanez mereu ceva care sa se potriveasca cu starile si personalitatea mea.

Alaturi de alti artisti precum Viken Arman sau YokoO, Izhevski si Gorje Hewek isi asuma rolul de exotic step brothers in marea familie All Day I Dream, concept de evenimente creat de veteranul Lee Burridge.

Daca ar fi sa ma intrebi pe mine, nu i-as fi vazut in alta parte. Se potrivesc ca o manusa si asta pentru ca All Day I Dream este un univers unde artistii isi pot transpune emotiile prin muzica, dand nastere unor povesti demne de amintit si de spus nepotilor. Gorje Hewek alaturi de Izhevski creeaza o entitate melodica atat de puternica si de profunda incat efectiv nu-i poti rezista. Integrarea lor in comunitatea All Day I Dream a fost poate unul din cele mai bune lucruri care li s-au intamplat. De ce? Pentru ca le-a oferit o mai mare vizibilitate, pentru ca i-a pus sub umbrela unui brand, dar mai ales pentru ca le-a dat locul binemeritat pe scena muzicii electronice. De la Burning Man-ul din Nevada si pana la Bucuresti, din Istanbul si pana in New Delhi, Gorje Hewek si Izhevski, sunt duo-ul care au reusit sa cucereasca lumea.

Pentru ca se poate ca peste ani si ani sa nu iti amintesti cu exactitate o melodie sau un set anume, dar ceea ce iti vei aminti cu siguranta este modul in care te-ai simtit, modul in care muzica te-a facut sa te simti. Modul in care fiecare sunet este la locul lui si isi gaseste perechea cu celelalte care formeaza impreuna un puzzle.

Va las mai jos piesa mea preferata, as spune din toate timpurile. Titlul piesei este la fel de sugestiv ca muzica lor si asta pentru ca frantuzescul asta „calinerie” are mai multe semnificatii si inseamna bunatate, tandrete, afectiune, mangaiere. Pentru ca da, este o adevarata mangaiere pentru suflet.

 

 

Reality could use a little improvement. Cuz All Day I Dream and it feels so good. So alive.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register