[WHO’S BAD] DJ Raresh – Lectia de modestie a unui talent international

Pe DJ Raresh il stie toata lumea, fie ca asculta muzica electronica, fie ca nu. Nascut in Bacau, Raresh a avut si are in continuare un mare impact asupra muzicii electronice. Si-a inceput cariera in Zebra, singurul club din Bacau in care se punea muzica electronica, iar dupa ce s-a cunoscut cu Sunrise Crew, Rhadoo si Pedro a format casa de productie [a:rpia:r].

 

Raresh e una dintre pietrele de temelie ale muzicii electronice romanesti, iar de cand a fost descoperit de Ricardo Villalobos in 2006, a inceput sa fie perceput ca unul dintre cei mai buni DJi din lume. Adept al festivalurilor si cluburilor, le prefera pe cele din urma.

 

Ce ne place cel mai mult la Raresh? Faptul ca in comparatie cu majoriatatea DJilor de peste tot, de la ora actuala, ii place sa ramana clasic. Sound-ul lui subtil, liniar si inclinatia spre filtre muzicale si trucuri de fader i-au adus o mare de fani mult mai vasta decat a contemporanilor sai. Face parte din scoala veche a muzicii electronice pentru ca are cateva DJ sets care sunt extraordinar de bune, iar dupa vreo 15 ani in muzica, intreaga lui discografie contine doar cateva podcast-uri, piese si trei mix CD-uri.

 

 

Ce ne place si mai mult la Raresh? Faptul ca in ciuda faimei si talentului, are o simplitate dezarmanta in tot ceea ce face, de la viata persoanala pana la felul in care isi conduce business-ul. Chiar daca banii au inceput sa vina, nu-l vezi pe iahturi sau cu Monet-uri in mana ca pe majoriatatea DJ-ilor. Nu are case peste case, ci si-a pastrat acelasi apartament cu 2 camere din Bucuresti. Nu il vezi in reclame, pe tricouri, nu e influencer si nu se foloseste de numele lui ca sa ridice din morti niste brand-uri.

 

Raresh e muzica si tot ce face e pentru muzica. Cu talent, inspiratie si o modestie, lucruri care il fac pe toti sa il iubeasca. E un exemplu de “se poate si asa”, iar pentru asta he’s a real badass.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register