[WHO’S BAD] DJ Rhadoo – simbolul minimalului romanesc

Daca am vorbit de Raresh, era musai sa discutam si despre Rhadoo. DJ, producator, remixer,  Rhadoo a inceput sa puna muzica atunci cand la noi inca nu existau CD-uri (adica prin 95, cand unii dintre noi ascultatu Genius si Valahia), vinyl-urile nu prea ajungeau pe taramurile tarisoarei noastre, iar in Club A punea muzica de pe casete pe care le derula cu creionul.

 

Si-a continuat drumul in primele locuri care au pus bazele clubbing-ului romanesc: Office, Karma si Zerillos. De acolo si-a luat zborul si a castigat premiul pentru cel mai bun DJ roman trei ani consecutivi si cumva a devenit simbolul minimalului romanesc. Badass much?

Rhadoo a reusit sa se mentina in inimile oamenilor si in topurile de muzica electronica, fara sa faca compromisuri. El spune ca sunt putine lucruri care ii plac in industria muzicala, iar treaba lui este sa exploreze, sa invete sa educe si sa produca piesele asa cum ii plac lui. A pus muzica in deschidere la John Digweed, Lee Burridge, Carl Cox, Sasha, Seb Fontaine, X-Press 2, Sister Bliss, Danny Rampling sau Sandra Collins si chiar daca sta mai mult timp pe afara, ii face placere sa vorbeasca cu strainii despre Romania si Bucuresti, ori de cate ori are ocazia.

 

Dupa ce a ajuns la o maturitate muzicala, a format [a:rpia:r] cu Raresh si Petre Ispirescu. Casa de productie cu care de-a lungul timpului a promovat o gramada de artisti si cu care vor sa reaminteasca publicului ce inseamna de fapt muzica electronica. Nu au facut-o pentru a ajunge in topurile de radio ci “for the pure feeling and sensation on the dancefloor, in the club.”

Rhadoo e un profesionist. E exigent cu el, cu munca lui, dar si cu industria, iar asta combinat cu talent si pasiune il fac sa fie unul dintre cei mai mari DJi romani. La fel ca Raresh si alti DJi de pe la noi,  nu prea il vezi pe la TV, nu da multe interviuri, nu epateaza cu succesele lui. Rhadoo e doar muzica lui si asta este o lectie pe care trebuie sa o invete majoritatea artistilor din Romania.

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register