[WHO’S BAD] Luciano, Groove Latin

Luciano e unul dintre putinii oameni de muzica din industria electronica din Chile. Alaturi de un grup mic de oameni, a reusit ca de-a lungul timpului sa sustina si sa promoveze muzica electronica pe taramurile latino. Sound-urile lui sunt o combinatie de tehno si house cu influente latino, iar unicitatea lui a fost recunoscuta cu 5 DJ Awards si alte 10 nominalizari.

 

Influentat de taticii tehno din Detroit, Luciano a inceput sa frecventeze cluburile din Santiago. Nu de putine ori a avut probleme cu politia datorita faptului ca varsta nu ii permitea accesul in cluburi. Desi a inceput sa puna muzica de pe la 15 ani, abia la varsta de 19 ani a inceput sa produca. Intr-o zona in care muzica rock era rege, Luciano a incercat sa promoveze muzica tehno prin mai toate cluburile, pana cand unul dintre ele a riscat si l-a facut DJ principal. Desi la inceput muzica lui nu prea era vazuta cu ochi buni, intr-un an jumate, din cluburile din Santiago incepeau sa se auda numai beat-uri de tehno.

 

 

Dupa ani de zile in care cariera lui a urmat o panta ascendenta, s-a vazut nevoit sa se mute in Elvetia alaturi de nevasta lui gravida. Concertele au inceput sa se imputineze, banii la fel. A inceput sa cante la clubul Weetamix din Geneva, iar piesele lansate in perioada aia au fost sub umbrela casei de productie Mental Groove Records.

 

 

Abia in 2001 se alatura echipei Cocoon din Ibiza si devine unul dintre DJii principali ai evenimentelor de acolo. Cu toate astea, renunta si la Ibiza si continua sa puna muzica la propriile party-uri.

 

Lumea care il cunoaste pe Luciano, spune ca el e o forta a naturii. Nu a renuntat nicioadata la pasiunea lui pentru muzica si indiferent de obstacolele pe care le-a intalnit, a reusit sa iasa la suprafata. Chiar si pentru cei care nu il cunosc, e de ajuns sa vezi o inregistrare cu el si iti dai seama cam cat de mult ii place ce face. E unul dintr DJii care danseaza odata cu tine si care chiar stie sa interactioneze cu publicul lui.

 

In 2009, Luciano decide sa creeze o experienta multi-senzoriala,  Æther Live, alaturi de Reboot, Mirko Loco, Lee Van Dowski, si Digitaline. Fiecare dintre DJi mixau un anumit sound, iar in timp ce Luciano statea cu spatele la public, alegea pe care dintre sound-uri le va auzi in final publicul. Fiecare sound avea o culoare dominanta sintetizata. Simfonia de DJi, alaturi de un percutionist s-au transformat intr-un turneu de 11 aparitii in Europa, Asia si America de Nord.

 

 

Luciano e un familist convins. Asta e si motivul pentru care in ultimii ani nu a mai fost la fel de activ. In schimb, si-a indreptat atentia catre organizatiile umanitare in care, alaturi de nume ca Skrillex sau Richie Hawtin, ii ajuta pe copiii defavorizati.

Daca va intrebati de ce Luciano e unul dintre numele importante din muzica electronica, va spunem noi: nu doar ca este unul dintre cei mai talentati, dar a fost unul dintre cei mai curajosi oameni care au vrut ca muzica electronica sa aiba un impact in partea latina de lume si nu numai.

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register