[WHO’S BAD] “One day you’ll leave this world behind so live a life you will remember” – Avicii

American Music Awards – 2 nominalizari si 1 premiu castigat

Billboard Music Awards – 6 nominalizari si 1 premiu castigat

Echo Music Awards – 2 premii castigate

Grammy Awards – 2 nominalizari

iHeartRadio Music Awards – 2 nominalizari si 1 premiu castigat

International Dance Music Awards – 4 nominalizari si 1 premiu castigat

MTV Europe Music Awards – 7 nominalizari si 2 premii castigate

MTV Video Music Awards – 4 nominalizari

Teen Choice Awards – 1 premiu castigat

World Music Awards – 8 nominalizari si 2 premii castigate

World’s Best Electronic Dance Artist – a primit 8 nominalizari si a castigat titlul in 2014

 

Industria muzicala are nevoie de eroi, iar Avicii este unul dintre ei. Ne uitam la lista de mai sus si ne intrebam cati oameni din lumea asta au reusit sa faca atatea lucruri pana la 28 de ani. Unii dintre noi, la varsta asta, inca nu ne-am gasit un scop in viata si nu stim exact incotro s-o apucam. El si-a gasit drumul mult mai repede si parca s-a grabit sa-l parcurga, doar doar sa nu rateze ceva.

 

Cu o sapca neagra intoarsa si o mana in aer, Avicii ne-a cucerit din prima. A venit in forta, ne-a uimit, ne-a surprins, ne-a facut sa dansam exaltati in ploaie si a plecat la fel de rapid. Avicii ESTE in continuare badass, iar mostenirea pe care a lasat-o e mai bogata decat au reusit sa o faca altii intr-o viata intreaga. Nu vrem sa va vorbim despre aceleasi lucruri pe care le-ati tot auzit saptamanile trecute. Vrem doar sa va amintim de ce Avicii este AVICII.

 

Talentul i-a fost descoperit pe MySpace de un producator olandez, Laidback Luke, iar numele si l-a luat de la un termen budhist care inseamna Iad. Ce l-a diferentiat de ceilalti a fost ca, desi avea doar 21 de ani, Avicii a spart din prima scena muzicala ca un artist gata format. Levels sau Fade Into Darkness au intrat ca piese mari, cool, care nu lasau se vada fragezimea varstei.

 

 

Piesele lui au devenit rapid imnurile milioanelor de tineri si in timp ce Grunge sau Hip Hop cu mesajele lor sociale, agresive, corecte de altfel, erau genurile cele mai semnificative pentru generatiile anterioare, Avicii a reusit cu EDM-ul sa intoarca roata si le-a oferit tinerilor vibe-ul de celebrare, eliberare, energie pura si sentimentul de unitate de care aveau nevoie. The Guardian spune tare frumos ca Avicii era “catharsis colectiv”, iar pentru o perioada el a fost cel mai mare artist care a oferit asta. Era pozitiv si a reusit sa faca din muzica lui un antidepresiv al generatiei noastre.

 

A cantat pe cele mai mari scene ale lumii si a reusit sa fie un trendsetter in materie de tot ce inseamna EDM. Ce ne supara e ca stirile din ultima saptamani au pus accent pe asta si pe faptul ca a fost un artist neinteles care a cazut in patima drogurilor si a alcoolului. Avicii nu e despre asta. E despre energie, dragoste, curaj si pozitivitatea cu care ne-a incarcat in anii astia. Scurti si intensi.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register