[MAINE-I LUNI] Deschide urechile inaintea chakrelor

Ai fost vreodata la o petrecere, concert sau festival, unde lumea se misca atat de mult, incat tu nu poti sta intr-un loc (cred ca si dimineata la 7, la metrou, e acelasi sentiment)? Inconstient fiind, te incarci cu energia emanata de multime, te hranesti cu fericirea lor, iar muzica contureaza filmul pe care-l traiesti.

Trebuie sa recunosc, am o placere in a urmari oamenii, iar cand am ocazia, imi place pur si simplu sa le urmaresc gesturile si sa inteleg ce se ascunde de fapt in spatele lor. Un festival este ca o intreaga enciclopedie a gesturilor, pentru ca acolo ai timp, spatiu, ambient si resurse. Desigur, cand vine vorba de resurse, trebuie sa ne referim la cea principala – muzica, iar tot ce apare aferent ei nu face decat sa intareasca ceea ce ea ne ofera.

Inca de pe vremea cand parintii nostri erau rebeli si nimeni nu-i intelegea, muzica a avut mereu aceste surse “aferente” care ofereau un plus de energie. Dar de ce? De ce avem nevoie de ele (avem nevoie?)  si care este legatura? Daca nu ti-ai dat seama pana acum, vorbeam despre cum acolo unde este muzica, sunt prezente si drogurile. Si trebuie sa recunoastem, fara droguri, multe dintre genurile muzicale de astazi nici nu ar fi existat. Insa este interesant la nivel spiritual cum genul X muzical in combinatie cu drogul Y, te pot face sa intelegi si sa accepti ce asculti si de ce oamenii asculta acel gen.

Insa este chiar bine? Eu am sentimentul ca ne aflam intr-o zona in care ilegalitatea consumarii lor duce la curiozitatea morbida de a le incerca. Daca ai mai avut si ceva prieteni care au facut asta, tentatia este mai mare si la fel si riscurile. Pentru ca drogurile nu sunt pentru oricine, iar cine nu se intelege pe sine, risca sa-si piarda partea umana. Sa nu fim ipocriti, cu alcoolul este la fel. A vedea, a sti si a intelege lucrurile… all can be a blessing and curse, pentru ca in mainile cui nu trebuie, cunoasterea poate duce la lucruri regretabile.

Dar totusi, de ce avem nevoie de ceva in plus cand putem ajunge la acele stari doar lasand muzica sa intre in noi? Mi se pare ca trebuie doar sa ASCULTI ceea ce artistul vrea sa transmita prin muzica lui, la fel ca intr-o conversatie. Ca sa intelegi, trebuie sa asculti, iar ca sa asculti trebuie sa-ti canalizezi toata atentia catre tot ceea ce trasmite cealalta persoana. Stiu ca a fi intr-un loc cu mai multi oameni poate fi incomfortabil si nu te poate lasa sa te misti dupa bunul plac, dar toti suneti adunati in acelasi loc sa faceti acelasi lucru si anume, sa ascultati muzica, pentru ca asta este tot ce conteaza. Cred ca Mungolian Jetset o zic mai bine aici:

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register