[MAINE-I LUNI] Nu cunosc artistii din lineup

Ai terminat cu examenele si simti ca nu stii ce trebuie (nimic nu trebuie) sa faci? Caldura instalata te face sa nu ai rabdare sa stai pe scaunul de la birou? Vrei sa-ti fructifici vacanta de vara dar multitudinea de oportunitati pe care ea le ofera te lasa indecis? Vino la noi si…

 

Este timpul sa ne oferim timp. Tocmai am terminat facultatea, motiv pentru care mi-am luat cel mai mare stres de pe inima si sunt pregatita pentru a face loc altor forme de stres. Ma simt pregatita sa-mi deschid orizontul si sa caut noi forme de a ma sustine si distra. Am facut trecerea majora prin perioada de studentie si cu ajutorul parintilor, iar acum ma simt cu bateriile incarcate si cu vointa sa incep sa-mi construiesc viata si sa ma bucur de ea.
Cu toate acestea, lasand la o parte multitudinea de CV-uri pe care le-am lasat la diverse firme si companii, intrebarea care ma framanta pe mine este: Ce fac vara asta?
Ce pot face sa-mi creez amintiri? Desigur, industria nu ma lasa prea mult sa ma gandesc, oferindu-mi pe tava diverse forme de distractie si relaxare. Eu am ales festivalurile. Plecand de la dificultatea de organizare pana la experienta finala, productia unui festival de muzica m-a fascinat mereu. Cum ne alegem un festival?
Simplu, cu un search pe Google vezi liste intregi de oportunitati (si da, sunt oportunitati; oportunitati de a te relaxa, socializa, schimba idei si nu in ultimul rand, de a asculta muzica si de a te umple cu energia multimii).

“Da, Ioana, dar cum stim pe care-l vrem cel mai mult? Banii nu sunt multi.”
Ei, abia aici intervine gustul muzical al fiecaruia, iar alegerea este grea. Din fericire, in ultimii ani, industria muzicala din Romania este intr-o continua expasiune, fiind promovati tot mai mult diversi artisti (atat din tara, cat si din afara) nu doar pe sezonul verii ci in tot timpul anului. Pentru o mai buna alegere trebuie sa consultam line-up-ul fiecarui festival sa vedem daca ne gasim favoritii.
Pana aici v-ati prins. Dar ce facem cu lista de artisti pe care nu-i cunoastem din cadrul festivalului?
Trebuie sa recunosc, ma intalnesc des cu asta, iar uneori realizez ca nu cunosc mai bine de jumatate dintre artisti. Multe persoane renunta sa mearga din simplul fapt ca nu vor sa cheltuiasca bani pe bilete pentru a asculta DJi necunoscuti. Dar totusi  internetul il platim pentru ca sunt si acolo multe lucruri necunoscute in el. Ma rog, eu cred ca la un festival de muzica, nu mergem doar pentru ca pune muzica DJ-ul nostru preferat, ci mergem pentru MUZICA in sine, pentru oameni, pentru vibe, pentru amintiri si/sau pentru activitati (eu una ma simt ca intr-o tabara de vara, fara supraveghetori). Nu cunosti artistii din line-up? Nicio problema, nici ei nu te cunosc pe tine si totusi vin in fata ta, infruntandu-si emotiile, sa iti poata dezmorti oasele. Vin sa impartaseasca ideea lor despre muzica si cum o simt ei. Asa ca, in cazul in care nu stii ce sa faci cand nu-i cunosti, este bine sa le dai o sansa. Iti setezi asteptari mici si ai rabdare sa te uimeasca (sau poti da dinainte un search pe YouTube sau Soundcloud pentru a vedea ce este de capul lor). Si daca realizezi in timpul festivalului ca nu-ti plac, nici aici nu este o problema. Nu esti copac, nu ai radacini infipte in fata scenei. Poti pleca sa bei o bere linistit si sa te bucuri de atmosfera de festival fara ca nimeni sa se supere. Iar tu, tu ai ramas cu amintirea ca mai cunosti un artist, fie ca-ti place sau nu.

In timp ce ma uitam pe line-up-ul de la EC de anul acesta, dau de domnul Grecescu. Nu-l cunosteam, dar din multitudinea de artisti, am simtit ca trebuie sa aflu mai multe despre el. O fi din cauza ca numele lui mi-a amintit de vacantele mele de vara petrecute in frumoasa Grecie. Deschid rapid YouTube-ul, scriu numele lui si nu-mi aparea nimic relevant. Devin mai curioasa si imi mut rapid cautarea pe Soundcloud, unde gasesc pagina lui si chiar mix-ul de la EC din 2018. Am dat play si nu pot spune decat sa-i dati sansa despre care vorbeam mai sus. Maine-i Luni, iar lunea aceasta o incepem cu Grecescu alaturi de mix-ul : https://soundcloud.com/grecescu/grecescu-electric-castle-18

Vibe bun si va invit sa-l ascultam impreuna si anul acesta.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register