[MEMORY LANE] Ep. 5 – Despre Delikt si prima emisiune la radio (Partea a-3-a)

Pentru cei dintre dumneavoastra care au deschis televizoarele mai tarziu, ne aflam in fata celei mai mari provocari a trupei Delikt. Mai exact, prima noastra aparitie la o emisiune cu adevarat importanta pentru comunitatea noastra muzicala. Am povestit in episoadele anterioare despre Black Friday, de la Radio 21, moderata de Dragos Mirea.

Culmea este ca am si repetat piesele inainte, in speranta ca o sa ne puna sa le dam live, desi stiam ca acest lucru nu s-a intamplat cu nicio trupa invitata. Ne-am dus cu stomacurile in gat, hotarati sa dam totul la acest show. Stam de vorba, trimitem sagetile de rigoare catre gangsta rapul romanesc, pentru ca asta era trendul atunci. La varsta de 17 ani ne era imposibil sa intelegem cat de diferite erau cele 2 abordari, influentate brutal de catre West Coast-ul si East Coast-ul american. Ascultandu-le acum, ni se par mega ingenioase si revolutionare pentru miscarea rap din Romania.

Ni se difuzeaza prima piesa si imi amintesc ca as fi cerut voie la veceu exact ca la scoala, la ce emotii aveam. Nu imi venea sa cred ca piesa noastra se aude la radio si implicit prin taxiuri, magazine, chioscuri, tarabe, terase, etc. Zambeam unul altuia si asteptam cu nerabdare sa vorbim din nou, sa povestim despre productie, lirici, despre mesajul nostru subliminal si implicit despre “brutalitate lirica”, un concept pe care l-am dus pe cele mai inalte culmi in Romania.

Dupa un nou set de discutii, ni se difuzeaza si a doua piesa, “Daspre Pace Cartierului”. Asteptam sa se termine, moment in care suntem anuntati ca avem si un fan la telefon. “Buna seara, baieti”. L-am recunoscut din prima, i-am si soptit lui Norzy ca era Nashu de la ELITA. Cunoscut tuturor celor din Tineretului care schimbau muzica intre ei. Avea sa devina ulterior mega cunoscut sub numele de Jupiter aka Deliric. Tovaras bun cu Escobar, pe care chiar l-am auzit recent pe cel mai nou album DOC, spunand ca lumea credea ca avea numele scris pe tricou, aluzie la firma de toale, Esco! Si pe el urma sa il cunoasteti mai tarziu sub numele de Vlad Dobrescu, his real name. Revenind insa la Deli, el a fost mai mult decat civilizat si vizibil impresionat ca e in direct cu noi. Ne-a intrebat pe un ton mega prietenos daca nu cumva instrumentalul piesei “Ineptii Lirice” este de la o piesa de afara, ca lui i se pare ca o recunoaste. Noi am ras, l-am felicitat pentru simtul fin si am explicat pe scurt ca am recurs la aceasta solutie din criza de timp. Intamplarea a facut ca ne-au placut atat de mult cele 2 piese, incat am mai facut inca 2 ulterior prin aceeasi metoda, fara sa fim presati de timp.

Dupa succesul urias pe care emisiunea l-a avut, venise timpul sa ne pregatim pentru lucruri serioase. Mai exact sa incepem sa inregistram Fara Numar, cele 2 piese fiind practic primele inregistrari de pe acest album. Calitativ nu detineam decat Pace Cartierului, versiunea 1995, trasa la Zsolt Kerestely in studio. Si, fireste, au inceput sa apara planurile mari si aventura noastra de abia incepuse. Unul dintre marile regrete ale trupei, este ca nu am mai incaput pe prima compilatie Marpha Hip Hop. La momentul in care am aflat, deja se completase tracklist-ul. In schimb, la volumul II am fost ofertati direct de Digital Records sa participam si asa a aparut piesa “Marpha De Pret”.

In speranta ca povestirile subsemnatului pot inspira si pe altii, ne vom revedea si cu episodul VI, tot pe frecventa badassdj.ro. O vara calduroasa tuturor, cum obisnuiam sa adoram noi in Bucurestii anilor 90.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register