[MEMORY LANE] Ep. 7 Final de sezon estival

Aproape sfarsit de august, fix acum 19 ani. Ne suna Sleek ca are un show la mare, pe bani multi, cu mega sponsor. Aflu repede ca era in partea de papucari a Neptun-Olimpului, mai exact in partea aceea de dupa hotelurile bloc. Mai rau nu se putea. Sponsor: Camel. Planet se numeau evenimentele lor. Trebuia sa mai luam o trupa si am recomandat Geto Daci. Nu mai tin minte de ce nu s-au putut aduna. I-am sunat pe RACLA, aflati inca la prima formula atunci, evident cu Rimaru si binenteles “Pasare” aka Clonatu.

Ne-am deplasat cu trenul, am coborat in gara ultra mega obosita de la Neptun si am luat-o pe jos. Stateam la un hotel de langa gara: Albert. Viorel Catarama’s thing. Sleek te uimea in general cu cunostintele lui. Chiar cand sa intram in parcarea hotelului, am remarcat o Dacie gri, care tot facea ture pe strada cu scuar din fata hotelului. In ea l-am recunoscut pe Sleek, doar mersesem de sute de ori cu ea, insa in dreapta era DJ Vasile. Oamenii o ardeau la agatat in Dacie. Acum suna hilar, atunci insa va asigur ca nu era deloc.

Lui Sleek ii placea foarte mult sa canti de pe vinyluri pentru ca efectiv nu puteai sa il tii la un show degeaba in spatele tau. Avea aceasta nerabdare creativa. Surpriza mare cu RACLA, insa, care nu s-au inteles cu el pe beaturi si Rimaru a tunat: “scoate DATul, Pasare”. Am citit tristetea in ochii lui Bogman, actualul sau nume.

Publicul era format in proportie de 99% din papucari familisti. Pentru cei mai tineri, nici nu suporta comparatie cu cocalarul actual. Foarte receptivi dar in acelasi timp si fara rabdare. Nu avea nimeni dispozitia sa iti astepte singura ta piesa cunoscuta, pe care evident o cantai la sfarsit. Dupa 2-3 piese, te huiduiau, injurau sau luau la misto. Daca aveai noroc, mai si plecau. Asta era cazul fericit.

Prezentator: Horia Brenciu. In plina ascensiune cu Robingo. Ne-am dus in cortul din spate unde am tinut o mica sedinta cu Brenciu. Behait si fake, asa mi s-a parut marele cantator plangacios actual. Phane Buton venise cu noi si ne-a asigurat buna dispozitie cu glumele lui si mai ales rasul sau molipsitor. La un moment dat, HB tot insista sa ne punem in timpul showului niste tricouri albe cu Camel Planet. Ne-am dat noi jos tricourile si am ramas inconstient in discutie incercand sa argumentam ca noi avem Wu Wear si da mai bine la publicul nostru. Ce filme aveam si noi la 19 ani. Dupa cateva minute, Phane ne ia de gat pe amandoi si ne zice incet: “Ba, sa imi bag pula, eu in locul vostru m-as imbraca…ca Brenciu va studiaza pectoralii de vreo 2 minute. Ce pula mea, voi unde traiti? Nu stiti ca e bulangiu?” Sleek si-a pierdut rabdarea si i-a aratat pe viu host-ului ca ii vine tricoul deasupra buricului. “Da ma, nu merge, a incuviintat “vedeta” tvr.
In incheiere, DJ Vasile. Prezentat “magistral” de catre HB. “Pionier al muzicii techno in Romania: DJ Vasile”. Si senzationalul s-a produs. Vasile intra pe scena in fata a vreo 500 de papucari familisti din toate judetele si se duce glont la microfonul cu stativ. “A zis cineva Techno? Ei bine, il avem pe Omul Invizibil care a venit sa va puna”. Desigur, totul insotit de gesticulatia aferenta, dat din maini, mimica, etc. Liniste si rumoare, 30 de secunde. Omul reia discursul: “Ati vazut, NU E NIMENI AICI CARE SA VA PUNA TECHNO”. In uimirea si admiratia papucarilor, s-a indreptat in basini ca un superstar spre pupitru si i-a facut sa danseze pe “familisti” in cele 60 de minute ce au urmat.

Probabil ca lumea ar fi fost mai trista in Romania fara aceste contraexperiente din anii 90. Toti cautam acel succes instantaneu care se putea produce si in cateva ore. Pentru unii poate pare desprins din comedii mediocre, insa cei de varsta mea va pot confirma din experienta lor.

Haideti sa haidem ca mai e un pic si din vara asta, evident anuntata din nou inca din februarie ca cea mai calduroasa din ultimii 60 de ani.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register