[MEMORY LANE] Ep. 8 Cum a aparut Inspektoratu’ GP

La final de proiect Delikt, mi-am cautat un anturaj muzical nou. Lucrurile s-au succedat firesc. Jucam baschet la liceu si am inceput sa jucam cu niste baieti din Crangasi. Mi-a atras atentia unul dintre ei care era inalt, dar nu stia baschet. Vorbeam de toate, iar el ma stia. La un moment dat mi-a marturisit ca face parte din trupa White Skin Black Soul. Ii placea sa poarte si o cagula pe care o tot cara cu el si la baschet si i-am sugerat sa isi puna numele de scena K-Gula. Ca e mai misto scris asa.

Tot aici mai venea un alt baiat care stia si fotbal si baschet deopotriva si avea acel “jogo bonito” pe care brazilienii il apreciaza atat de mult. Cu ceva timp inainte incepusem sa ii dau casete cu muzica, pe care mi le aducea constiincios la usa la bunica-mea, care de altfel indragindu-l, este si acum clienta fidela la taraba de ziare a familiei lui din Piata Domenii. Si-a facut trupa cu un alt baiat din anturajul nostru, pe nume Bulldogu. Proiect intitulat Giganzii. El avea sa fie cunoscut ulterior sub numele Connect-R.

BRG existase inca din 1996, sub numele de Fucky Boys. Si acum ma minunez ce denumiri imi caca mintea in adolescenta. Inregistrasem un singur album pe o singura caseta. Si aici tot un nume de senzatie: “La Jilava”.

Soviet venisera la pachet cu trupa lui K-Gula, denumita LIRIC (adica pe litere Libera Initiativa a Rapperilor in Crangasi). Baieti misto si super respectuosi. Visatori de “toata lumea tre sa asculte boom bap”.

Auzisem mai demult de un MC misto care o dadea in italiana. Fusese trasa o piesa despre care multa lume vorbea insa nu o ascultasera foarte multi. Asta facea parte din farmecul anilor 90, existau piese despre care lumea stia insa nu le ascultase niciodata. Dar ii auzeau pe altii povestind cu entuziasm si atunci se prelua. Si era dus mai departe la altii care nu stiau nici ei piesa. Era o bucata cu Vexx, Raku, cred ca si un baiat care o dadea in franceza si cu acest Michelle, in italiana. La noi la bloc insa, el a ajuns intamplator. Vexx mi-l prezentase cu ani inainte pe Mircea, liderul si fondatorul formatiei Militienii din Focsani. El si-a pus numele de scena Sfantu. El era insa deja cunoscut la noi in cartier si baietii mai mari ii ziceau si Sfincsu. El practic l-a adus pe Michelle la noi si acesta din urma a botezat proiectul Sotto Inteso.

Planuri mari, casa de discuri interesata de album IGP, nenumarate discutii cu ei, si fix p***. Incepuse deja sa nu mai tina nici vrajeala cu casele de discuri si se anunta noua era: promovarea de sine si internetul. Si mai tarziu attention whoringul. Dar despre asta intr-un alt episod, ca miroase a omleta si ma duc sa investighez despre ce e vorba.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register