[MEMORY LANE] Ep. 9 Prima data intr-un studio de radio: Uniplus

Prima data intr-un studio de radio: Uniplus

Ajunsesem in bunul an 1992. Fratele vostru spala parbrize la intersectia Mihalache cu Averescu alaturi de cativa prieteni din copilarie. Evident ca educatia ,,ne dicta” sa ii intrebam pe soferi daca vor sa le fie spalat parbrizul. La un moment dat, de la semaforul din diagonala am observat o camasa gri in carouri si o sapca cu Raiders. Rar artefact sapca asta in ’92. Normal ca ne-a atras atentia. Pe masura ce se apropia desluseam silueta unui semi-meltean hotarat nevoie mare pe semaforul nostru. Sa va precizez ca avea in mana exact genul nostru de ustensile: racleta cu bidon (apasai manerul si apa curgea pe parbriz, dupa care intindeai si spalai), o alta revelatie pentru noi, carpa si dero la sticla.

“Cine p**a mea sunteti voi, ma?”

Noi: de aici de la bloc.

“Care bloc? Ca suntem pe bulevard”

Noi: aici in spate la Dioda.

”In fine, de ce nu spalati?”

Noi: pai ne cam refuza oamenii.

“Pai normal, ma. Cum p**a mea sa ii intrebi? Le-o pui direct pe felie si le zici, lasa sefu, claritatea imaginii Panasonic Dome Sound System”

Dintr-una intr-alta am inceput sa prosperam masiv. Seara am aflat ca omul e raper si c-o arde cu gasca hip hop de la “Radiatoare”, un crew in care toti adolescentii din cartier ar fi intrat cu orice pret. Unii au fugit si de acasa ca s-o arda si sa doarma “la Atelier”.
A doua zi am ajuns la el acasa si am fost socat – m-au socat doua lucruri. Colectia impresionanta de casete cu rap: avea Ice Cube, Ice T, “ultimul”, adica Home Invasion (de altfel, asta era si porecla lui: Home Invasion), Naughty, Public Enemy, tot, ce sa mai vorbim. Apoi, m-a socat ca langa aceasta colectie impresionanta erau albume cu Dida Dragan, Elena Carstea, Angela, etc…slbz la tava😂😂😂 “Sunt a lu’ mama”, a risipit el misterul. Am trecut in revista tot, dupa care mi-a aruncat bomba: “Stii, eu corespondez cu emisiunea de rap Yo! Rap is Movin, de la Uniplus”. Eu: cum asa? “Pai fratili tau scrie saptamanal si fi’aeent ce s-a intamplat”. Imi baga o caseta in casul lui Sanyo si aud vocea lui Adi Niculescu, un moderator pionier celebru pentru noi cei care faceam schimb de muzica in Bukale. “Il astept pe Dragos sa vina joia viitoare, in studio la emisiunea noastra. Este cel mai fidel corespondent al nostru”

Restul e istorie. Aveam s-o ardem aproape un an emisiune de emisiune cu Adi Niculescu, un adevarat promotor al culturii HH in Romania. Caruia ii multumim din suflet si ne-am bucura daca ar citi aceste randuri.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register