[NONSENSE] Mai bine Selecta decat DJ

Inainte sa imi iau ceva apostrofari din sfera reggae, trebuie sa fac un disclaimer. Acest “Selecta” nu se refera la maestrii Sound Clash-urilor sau stapanii incontestabili ai celor mai puternice Soundsystem-uri. Cel putin nu in totalitate. Am imprumutat termenul si i-am schimbat putin descrierea. Nu este vorba musai despre reggae sau dancehall, este vorba despre muzica si despre oameni care din pasiune pentru ea au tot timpul cate o melodie sau un playlist intreg pentru orice stare si pentru orice intamplare. Un fel de Spotify uman.

Repet, este un rationament subiectiv si personal, nu sariti.

So, ce face un DJ stim cu totii sau nah, stim ce ar trebui sa faca sau ce ne arata ei ca ar trebui sa faca. Pune muzica. Ne distreaza. Ne trece prin toate starile. Ne spune povesti. Dar DJ-ul, mai ales cel de club, selecteaza muzica folosind alte principii fata de cum selecteaza un om normal muzica. DJ-ul are in gand urmatoarele lucruri: e dansanta? e noua? e veche? merge la inceputul serii, la mijloc sau spre dimineata? ce BPM are? ce gen e?

 

 

Cel mai fericit caz, e atunci cand gasesti piese care se si potrivesc si iti si plac de te scapi pe tine. De ceva timp mi-am facut un folder intitulat sugestiv “de ascultat” si acolo bag toate piesele care imi plac, dar care nu isi gasesc locul in seturile mele.

Acum ca am dat in fapt meteahna DJ-ilor, nu sariti cu gura mare ca nu am zis a tuturor DJ-ilor, sunt sigur ca sunt destui care au fericirea in sange si vomita curcubee. E timpul sa vorbim si despre al doilea concurent sau in cazul meu concurenta. “Selecta” sau Music Selector se refera la oamenii aia care au muzica in sange dar nu au skilluri, care se trezesc dimineata si inainte de toate dau drumul la muzica.

 

 

Aaaa, exact ca unii DJ, dar fara partea cu muzica in sange si cu trezitul dimineata, nu?

Cam asa ceva, si desi nu au skillurile necesare pt a fi un proper DJ nu sunt frustrati, continua sa caute muzica buna si sa ne incante cu ea prin diverse canale media. Nu se plang ca nu au cele mai tari cd playere si mixere sau ca lumea nu apreciaza muzica din playlistul lor. E despre ei si despre ce le place lor.

Este timpul. Mi-e frica sa fac asta pentru ca s-ar putea sa afle, dar trebuie sa va prezint Selectorul meu preferat. Recunosc ca ma inspir din playlisturile ei si ca deseori adaug piese gasite de ea in seturile mele.

 

 

Ladies and gents, Andreea BumBum aka Bumkadelic aka The Kracklishious Lady. A inceput timid cu tot felul de melodii postate pe ici pe colo, pe care sincer habar n-am cum le descopera, dar fiecare cu secretele lui. A urmat apoi o serie de YouTube playlists sub numele de “Pachetele”, hahahahaha, pacheteleeee. Rad de fiecare data cand imi aduc aminte, dar numele e sugestiv caci chiar asta sunt: niste pachetele cu sunetele alese. A ajuns la numarul 13 si sper sa nu fie ultimul, acum ca Spotify si-a luat apartament in Bucuresti. But no worries, acum are si pe Spotify playlist frumos si consistent. Daca e prea nou pentru voi o puteti “asculta” si pe Soundcloud, e peste tot, e mafia playlisturilor.

O sa va las cu Andreea si cu multa muzica tare, Pull Up Selecta!

 

 

CONNECT ONLINE

SOUNDCLOUD► http://soundcloud.com/bumkadelic

INSTAGRAM► http://www.instagram.com/andreeabumbum/

SUBSCRIBE► http://bit.ly/2yD5FFx

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register