[NONSENSE] Ego de DJ

Dupa ce am citit “Cele cinci semne ca „ego-ul“ a pus stapanire pe viata ta” mi-am dat seama de ce nu am castigat la niciun concurs de DJ. In primul rand pentru ca nu am participat niciodata. In al doilea rand, chiar daca as fi participat, sunt atat de prostovan incat nu as folosi toate armele sa ma dau in stamba. Ce pot sa spun, sunt un DJ cumsecade, cum zicea un prieten.

Nu particip, nu castig, dar le urmaresc. Asa ca pot sa relatez ca un ziarist fara acte si studii despre ce se intampla in bula mea. Si pentru ca ii las pe astia mai batrani cu istoria, o sa ocolesc concursuri precum IDA, DMC sau RedBull 3style (e la a-9-a editie, asa ca o sa il consideram oldschool) si ma arunc direct la cel mai nou si fresh dintre ele.

Goldie Awards.

Este la a doua editie. Taticul lui e ATRAK. Da, baiatul ala care a castigat DMC-ul la 15 ani, primul care a reusit asta. Va zic doar atat: Luat sub aripa de QBert. Tour DJ pentru Kanye West. Si fratele mai mic al lui David Macklovitch, jumatate din Chromeo. Co-producer in proiectul Duck Sauce, impreuna cu Armand Van Helden si membru fondator Fool’s Gold Records. Cam tare, ha?

 

 

Daca IDA si DMC erau mai mult pe tehnica si ego trippin’, iar 3style pe dans si maimutareala, ei bine Goldie Awards e pe de toate. Are doua categorii, una de Beatmakers si alta de DJ. Aia de Beatmakers e super wack cateodata, caci sunt tot felul de producatori, tari ei de fel, dar care nu au skilluri pt live performance. Pur si simplu dau drumul la beaturi si se uita pe pereti sau se maimutaresc. Castigatorul de anul asta, Buck Rodgers, a fost singurul care stia finger drumming si cuepoint juggling. Stie si scratchuri, dar a preferat sa le presara, ca sarea si piperul, in concursul de Beatmaking decat sa dea rateu la cel de DJing. Baiat destept. Cumsecade. Si ca tot ziceam de partea wack si de maimutareala in fata unui ecran, las linkul cu finala de la Beatmakers, MCTEMATICO e tare rau ca producator dar lemn in live performance.

 

 

Pe partea de DJiala altfel sta treaba. Regasim toate cele 5 semne, plus inca vreo 10. Fiecare e atasat de povestea lui, se simte superior celorlalti si vorbeste mult cu “eu”. Fraza super folosita “the champ is here” ar trebui sa fie motto. Dar nu e doar vorba de ei. Sunt si skilluri, e si muzica si dans si putina maimutareala. Dar e tare, adica mi se pare un DMC in 2018, DMC-ul exista si in 2018, dar isi petrece vacantele in 1995.

Inapoi la Goldie Awards. Finalisti la BeatBattleau fost Baseck, Buck Rodgers, Goldenchild, HOLLY, Lisa Vazquez, Mawik, Mctematico, Nick Hook and Tapecut. Iar la sectiunea de DJ Brandan Duke The DJ, DJ Erick Jay, IFTW, Javin, K-Swizz, Matsu, YB and Yuto. Totul sub egida Adidas Originals, plus inca vreo 10 sponsori mari precum Rane, Pioneer etc. Bogatie. Daca cineva simte ca are macar doua din cele 5 semne, stie si putin cu placa sau cu fingareala, are timp sa se pregateasca pana la 30 septembrie 2019. Acestea ziind fise, va las cu live stream-ul de la finala de anul asta. Mai vorbim.

 

 

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register