[OBSCUR] Aglaia: o entitate muzicala care te invita intr-o calatorie ambientala

Intr-un fel te simti ca atunci cand nu realizezi daca esti intr-un film sau pur si simplu dai tu un sens propriu si personal fiecarui sunet pe care il auzi. E intim si se creeaza un nivel profund de sinergie intre ceea ce auzi si tot ce se intampla in jurul tau in acel moment.

 

In alta ordine de idei, “sacru” face referire la ceva de natura religioasa sau conectat intr-o oarecare masura de existenta unui zeu. Nu e de mirare ca exista scrieri in care oamenii povestesc despre ritualuri stravechi ce aveau loc noaptea in padure. Esenta oricarui ritual era muzica pentru ca se credea in puterea acesteia de a facilita comuniunea cu divinitatea.

 

Sacred Waters e o poveste compusa din 3 parti. Prima parte te invita intr-o lume care se combina perfect cu realitatea ta. Intr-un context favorabil si un mediu de ascultare adecvat, dupa primele 5 minute e greu sa mai faci diferenta intre real si iluzie.Partea a doua, Under The Earth The Loud River Walks, ramane in aceeasi fuziune doar ca povestea trece intr-un plan intim care e mult mai silentios si pare in unele momente ca proiectia ta astrala respira langa tine.

 

In ultima parte ai impresia ca Aglaia e defapt o entitate care vrea sa-ti vorbeasca intr-un limbaj pe care il intelegi mai degraba prin emotie si intuitie decat prin ratiune si logica. E o calatorie ambientala care aduce aminte de William Basinski prin departarea de sine si alterarea perceptiei asupra realitatii.

 

Am tendinta sa ma intreb daca ceea ce am scris se bazeaza chiar pe ce am auzit sau atmosfera se adanceste si devine atat de sumbra incat ajungi sa-ti pui la indoiala propriile simturi.

 

Cred ca…

 

Discografie:

https://www.discogs.com/artist/319339-Aglaia

[Aglaia este un duo italian format din Gino Fioravanti si Gianluigi Toso si release-ul Sacred Waters a fost lansat in 2004 la Hic Sunt Leones, label ingrijit de Stefano Musso (Alio Die), prieten si colaborator al acestora.]

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register