[OBSCUR] bvdub: melancolia muzicala

Brock Van Wey este melancolie pura. Pur si simplu, nu ai cum sa-i rezisti. Indiferent de starea sau de contextul in care te afli, te obliga sa simti. Distruge timpul si te arunca in afara lui. Iti vorbeste despre efemeritate si despre lucrurile pe care de obicei le eviti in viata de zi cu zi. Moralitate, moarte, prietenie, pasiune, familie. Depaseste barierele hedonismului si satisfactia provocata de sunet in sine. Educa si transforma fiinta umana. E ca un virus, care iti afecteaza in mod direct perceptia si chiar daca il elimini complet, ramai schimbat.

Complexitatea lui bvdub se datoreaza numeroaselor stari si grade de melancolie prin care trece. Chiar daca are in jur de 40 de albume scoase la label-uri precum n5MD, Quietus Recordings sau Darla Records, e mult mai obscur si tacut decat am crede la prima vedere. Quietus Recordings este label-ul fondat, chiar de Brock, ca raspuns celor care refuza muzica pe motiv ca este prea personala si nu tine cont de norme si de ceea ce lumea isi doreste sa auda. Viziunea lui a fost legata de faptul ca trebuie sa existe un loc unde artistii sa trimita muzica pentru care isi doresc sa fie tinuti minte atunci cand nu vor mai fi. Mi-e greu sa cred ca poti fii mai personal de atat.

“It’s time for music to be as personal as it was always meant to be.”

There was nothing by beauty in my heart a iesit pe albumul I remember (Translations Of Mørketid) in anul 2011 la Glacial Movement Records. As fi putut pune aici orice piesa si sa fie la fel de impresionant felul in care toate elementele coexista parca intr-unul singur. Are un fel aparte de a imbina layere-le in atmosfera pe care o creeaza. Te leagana si te impinge intr-o stare de beatitudine. Chiar atunci cand crezi ca e pe cale sa explodeze, se transforma si te aduce inapoi cu picioarele pe pamant.

“I make music about my life.

I make music about life.

​I make music for life.”

The art of dying alone:

https://www.youtube.com/watch?v=ezYjQ9Isv6Q

Discography:

https://www.discogs.com/artist/824551-bvdub

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register