[OBSCUR] Clarice Jensen

Uneori am impresia ca vioara este un instrument care surprinde cel mai bine adancurile sufletului uman pentru ca poate devia foarte usor de la formele sonore pentru care a fost creata. Spre deosebire de pian, care pare mult mai rigid din punct de vedere al felului in care se produc sunetele, vioara necesita miscari foarte fluide care pot da nastere unor sunete de tip drona/ambient. 

For this from that will be filled este albumul de debut al artistei Clarice Jensen si a fost lansat in 2018 la Miasmash Records sub indrumarea lui Erik K Skodvin. Prima lucrare, bc, a fost compusa impreuna cu compozitorul Johann Johannsson si aduce putin aminte de soundtrack-ul compus de acesta pentru filmul Arrival. E un inceput dur, foarte emotional, care se transforma progresiv intr-un ambient ce seamana cu vibratiile produse de zborul unei muste. Sunetul viorii trecute prin cateva pedale de efecte poate fi in acelasi timp grav si tensionat sau foarte subtil si fin.

Vrei sa crezi ca esti familiar cu procesul prin care se transforma ambianta din jurul tau atunci cand asculti albumul dar devine usor sa te pierzi intr-o stare meditativa. Sunt momente in care te invaluie precum o ceata care devine atat de densa incat te sperie si pare ca nu se mai opreste.

For this from that will be filled (a) pune mai mult in evidenta vioara si este prima parte din solo-ul compozitoarei. Sunt ca niste valuri sonore care se apropie si se departeaza in acelasi timp. Ultima lucrare, cu o durata de peste 18 minute, e un epilog compus din mai multe parti si dezvaluie potentialul emotional al albumului. 

Clarice Jensen a absolvit The Juilliard School si a colaborat cu artisti ca Stars of the Lid, Owen Pallett, Max Richter, Tyondai Braxton. 

Be sociable

Comments

  • Andrew Jackson
    07/22/2019

    nice!

Post a Comment

You don't have permission to register