[OBSCUR] Despre ce vorbeste Nicolas Jaar prin muzica

Cred ca obscur e mai degraba nivelul de abstract la care ajunge un artist si nu neaparat cat este de cunoscut sau nu.

Folie à deux este la mijloc si in acelasi timp e o expresie care descrie momentul cand 2 persoane apropiate impartasesc aceeasi boala mentala. E destula armonie si chiar prea mult sens pentru o lucrare muzicala ce duce cu gandul la o dereglara psihica. Influente orientale, un fotograf, subtilitatea pianului si un bass ce aduce aminte de Nina Simone. Touristas e mult mai ritmica si te poarta printr-o paranoia melancolica, dar pastreaza pianul si acelasi aer oriental. Percutia e foarte minimalista si e locul unde se simte cel mai mult influenta lui Ricardo Villalobos asupra lui Jaar.

 

 

Majoritatea lucrarilor lui par ca si cum ar fi ascultate pe o caseta, intr-o casa foarte veche din lemn. Fascinatia pentru trecut si muzica vie? Imperfectiunile care vorbesc despre ce inseamna sa fi om? E greu de spus cu exactiate despre ce vorbeste Jaar, dar e mult mai usor sa simti.

 

Albumul Pomegranates e un album concept si necesita un altfel de mediu de ascultare. E ca atunci cand stai de vorba cu o persoana pe care ai impresia ca o cunosti dar chiar cand te pregatesti sa o etichetezi, te surprinde si chiar te blocheaza prin simplitate si emotie.

 

 

Discography:

https://www.discogs.com/artist/1096231-Nicolas-Jaar

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register