[OBSCUR] Despre muzica vie, cu Michel Banabila

Parca intru intr-un labirint din care stiu ca o sa ies, dar totusi mi-e greu sa intuiesc nivelul de complexitate si starile prin care o sa trec pana sa ajung acolo. Sunt momente in care se aud niste voci indepartate. Ma transporta in trecut, intr-o usoara stare de melancolie. Pe masura ce avansez, sunt ademenit de sunetul unei viori intr-o atmosfera mai intunecata si misterioasa care se schimba brusc intr-un ambient cu influente tribale. Devine din ce in ce mai imposibil sa am habar ce urmeaza.

 

 

Este un fel de a exprima prin cuvinte ce iti face muzica lui Michel Banabila. Albumele Music For Viola And Electronics, concepute impreuna cu Oene Van Geel in 2014 si 2015, si au iesit la Tapu Records, label independent administrat chiar de artist.

Probabil ca noi, amatorii de muzica electronica, suntem incapatanati sa credem ca venim din viitor cu muzica pe care o producem in mica noastra comunitate. Banabila face parte din cei obscuri care ne spun ca suntem inca departe.

E nevoie de o abordare diferita pentru a fi capabili sa ne impingem limitele a ceea ce e posibil. Atentia la detalii si experimentele atmosferice create din voce, vioara, cat si percutiile lui ne spun povesti pe care avem impresia ca le cunoastem, chiar daca nu le-am trait niciodata. Michel Banabila a colaborat cu mai multi artisti care sustin ideea de muzica vie si nu se supun acelorasi norme sterpe si extenuate cu care ne-am obisnuit. 

Iar muzica lui exprima si sustine in totalitate aceste aspecte.

 


Discography:

https://www.discogs.com/artist/186445-Michel-Banabila

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register