[OBSCUR] Explorarea intunericului cu muzica lui Lustmord

Esti in deriva. Visezi ca iei parte la un ritual prin care comunici cu partea intunecata a lumii in care te afli. Spirite izgonite, oameni pe care nu ii vede nimeni si toate lucrurile pe care de obicei eviti sa le constientizezi, dar stii ca sunt acolo. Totusi, realizezi ca in loc sa te sperie, te elibereaza.

 

Lustmord te duce chiar mai departe. Atunci cand il asculti, ai impresia ca te uiti la un film si nicidecum ca asculti o lucrare muzicala complet detasata de orice reprezentare vizuala. Nu e de mirare ca a produs foarte mult pentru film si televiziune. E considerat ca fiind creatorul genului “dark ambient”, dar forta pe care o simti cand il asculti depaseste orice incadrare intr-un gen ce limiteaza un artist atat de complex. In multe dintre albume sunt folosite inregistrari din pesteri, Los Alamos National Laboratory sau locul unde a avut loc prima explozie nucleara.

 

Cand incepi sa asculti un album ca Purifying Fire, lansat in 2000 sub Soleilmoon Recordings, nu iti dai seama initial daca e vorba de un experiment sau nu. E posibil sa te cuprinda o stare de neliniste, pentru ca Lustmord poate sa devina galagios si dificil de ascultat. Atmosfera industriala si foarte intunecata te sperie uneori, iar cand ajungi la Black Star realizezi ca nu exista scapare din adancul lui Lustmord. E un artist care te obliga sa ai rabdare si iti antreneaza atentia prin sunete de care nu esti sigur ca le auzi din muzica lui sau sunt doar in capul tau.

 

Cred ca intunericul a fost intotdeauna mai putin explorat si asta se datoreaza, poate, fricii pe care oamenii o au fata de ceea ce nu se vede cu ochiul liber dar inevitabil, se manifesta…

 

Purifying Fire:

Discography:

https://www.discogs.com/artist/8265-Lustmord

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register