[OBSCUR] Ezekiel Honig

Ne-am obisnuit deja cu retete de produs muzica electronica, sa respectam regulile si sa ne simtim ofensati atunci cand ascultam o lucrare care contrazice unele principii de productie. Nu stiu daca e vorba de o dualitate intre ceea ce e corect sau gresit, dar devine greu sa ne descoperim atunci cand ne inchidem, de bunavoie, in aceste principii ce par indestructibile. 

Cred ca muzica ar trebui sa fie personala si sa vorbeasca mai mult despre viata artistului decat despre ceea ce industria promoveaza. 

Ezekiel Honig e un artist experimental. Pe langa productie, a scris o carte, picteaza abstract si promoveaza o clasa online de muzica care incorporeaza mai mult ambianta lumii inconjuratoare si nu doar sunetele produse de instrumente clasice sau generate de circuite electronice. Cartea “Bumping Into a Chair While Humming” exploreaza si ea diferite abordari asupra productiei muzicale si procesul creativ al artistului. 

Albumul A passage of Concrete a iesit in 2017 la Anticipate Recordings. E o combinatie de field recordings, un ambient seren ce aduce aminte de Brian Eno si kick-uri subtile. Percutia e prezenta foarte putin si de cele mai multe ori compusa din inregistrari ale artistului. Pentru ca e vorba de minimalism, albumul poate fi ascultat in contexte diferite. Poti intra in lumea lui Ezekiel Honig printr-o ascultare introspectiva la casti sau poti lasa atmosfera inconjuratoare sa se intersecteze cu lucrarile artistului. Fiind dominat de field recordings, atmosferele se intrepatrund atat de bine incat devine usor sa te pierzi intr-un camp sonic transcendental.

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register