[OBSCUR] Five Thousand Spirits

E o linie subtire intre ce se poate scrie despre muzica si ceea ce scriu majoritatea celor ca mine, de multe ori pe langa intentia creatorului.

Muzica e o adunatura de vibratii ce stau intr-o relatie armonica unele cu altele si depind de mediul in care se manifesta. Cred ca e o modalitate de a explica de ce diferiti oameni au parte de experiente total diferite chiar daca asculta acelasi lucru.

Aardwolf este o specie de hiena si in acelasi timp o lucrare de aproape 30 de minute, compusa de Raffaele Serra si Alio Die sub numele de Five Thousand Spirits. Aardwolf e ca un film compus din 7 parti, ce nu exista in afara imaginatie tale. Aduce aminte de Aglaia, facand parte din acelasi cerc de artisti, insa atmosfera se dezvaluie intr-un ritm mai alert si trece prin schimbari majore.

Release-ul Synapse​-​Shaihulud a iesit in 2017 pe bandcamp-ul lui Alio Die si pe CD la Faria Records in Rusia, 2007. Piesele au fost compuse si inregistrate in 2007, in Milano.

Lucrarea care incheie povestea ep-ului, Lulungomeena, revine la atmosfera din Aardwolf si pare ca te pregateste pentru intrarea intr-o noua etapa. Chiar daca iti pare familiar si ai impresia ca nu te surprinde cu nimic, e ca un ritual la care iei parte fara sa fii constient. E un proces ireversibil pentru ca perceptia ta este altera de prezenta spiritelor pe care le invoca cei doi artisti.

Se spune ca in unele triburi africane inca se practica dansuri in care oamenii comunica cu spiritele stramosilor. Indiferent de orientarea religioasa sau spirituala, este greu sa ramai imun la puterea transformativa a muzicii.

Lulungomeena:

https://aliodie.bandcamp.com/track/lulungomeena

Discografie:

https://www.discogs.com/artist/219709-Five-Thousand-Spirits

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register