[OBSCUR] Marsen Jules

 

Ma gandeam sa-mi schimb stilul de a scrie pentru ca am simtit ca nu onorez indeajuns artistii pe care ii prezint aici. Totusi, daca as porni de la ideea asta cred ca as rata esenta. Am ales sa las muzica sa scrie in locul meu.

 

Marsen Jules este un artist care te surprinde prin starile pe care e capabil sa le transmita. Albumul Nostalgia a aparut in 2011 la Oktaf Records, label condus chiar de el. Nu stiu cum sa descriu albumul asta prin cuvinte pentru ca ajunge in locuri adanci din interiorul celui care il asculta.

 

A moment of grace te cuprinde simplu si curat intr-un fel care te duce cu gandul la serenitatea lui Brian Eno. De ce ii pun pe amandoi la un loc? Pe langa ceea ce simti atunci cand ii asculti, Marsen si Eno au aprofundat ceea ce se cheama “Generative music”. Totusi artistul se detaseaza de Eno prin duritatea cu care se exprima.

 

Cand ajungi la Sweet Sweet Longing simti ca Marsen vrea sa mergi in locul ala in care tu sa stai de vorba cu tine. E o atmosfera tensionata si totusi nu depaseste limita. E ca un indemn la reflectie.

 

Marsen Jules a lucrat cu regizorul Anders Weberg la soundtrack-ul unui trailer de 7 ore si 20 minute. Ambiancé este un film de 720 ore ce va fi lansat pe 31 decembrie 2020 si se pare ca va rula simultan in toata lumea. Nu ma surprinde ca a ales sa colaboreze cu Marsen. Muzica lui rupe conceptul de timp prin repetitia ce este ea insasi o iluzie.

 

Sleep my brother, sleep

 

Discography:

https://marsenjules.bandcamp.com/

 

Nostalgia:

 

Ambiancé trailer:

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register