[OBSCUR] Max Richter

Imagineaza-ti ca intr-o seara, pe la ora 11, te duci intr-o biblioteca din Londra. Intr-una din camerele de lectura gasesti cateva paturi asezate in jurul unor instrumente muzicale. E ca o invitatie sa-ti petreci noaptea acolo fara sa stii exact ce urmeaza sa se intample. Ai zice ca deja visezi, dar te asigur ca esti mai treaz ca niciodata.

 

Max Richter (pian, electronica, sintetizator) impreuna cu Grace Davidson (soprana), Reiad Chibah (viola), Natalia Bonner (vioara), Steve Morris (vioara), Ian Burdge (violoncel) si Chris Worsey (violoncel) au intrat in cartea recordurilor pentru cea mai lunga transmisiune live a unei lucrari muzicale.

 

La miezul noptii, pe 27 septembrie 2015, cativa ascultatori au fost invitati la Wellcome Collection sa doarma aproximativ 8 ore, timp in care artistii au incercat sa patrunda bariera realitatii si sa influenteze starea de somn. Impreuna cu neurologul David Eagleman, Max Richter si-a dorit sa creeze o punte intre muzica si somn, si astfel a luat nastere albumul concept Sleep.

 

Variatiile subtile si frecventele serene nu fac altceva decat sa te adanceasca in interior. Vioara te mangaie cu o melancolie ce intareste misterul si neputinta de a atinge culmi ce ajung aproape de zei. Prin cateva momente dramatice probabil ca Max incearca sa inteleaga cum anume vibratiile aerului pot influenta ceea ce se intampla cu noi atunci cand dormim. Nu mi-e clar nici mie unde incepe realitatea si unde se termina, dar stiu sigur ca e mai mult decat pare la prima vedere.

 

Sleep…

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register