[OBSCUR] Steve Roach: ambiental trip

Probabil ca ar trebui sa nu mai fiu atat de personal atunci cand scriu despre ei si muzica lor. Cred ca las muzica sa puna stapanire si atunci iese la suprafata un alter ego, mult mai emotiv. Nu imi dau seama daca e gresit sau nu, dar scopul e mereu acelasi, indiferent daca se vede sau nu.

Steve Roach aduce aminte de combinatie ciudata intre Vangelis si William Basinski. Cand dai play la The Magnificent Void te simti ca atunci cand tocmai ai trecut printr-o teleportare interdimensionala si acum plutesti intr-un negru infinit. E o stare hipnotica, dar descoperi ca exista un sens chiar si intr-un loc in care directiile se ramifica la infinit. Auzi stelele cum calatoresc si te simti din ce in ce mai mult ca o particula minuscula in deriva.

 

 

Intr-un interviu mai vechi, Steve Roach povesteste despre experienta lui cu muzica electronica si cum a petrecut foarte mult timp singur in natura desertica de langa San Diego, locul in care a crescut. Linistea si spatiul nemarginit ce se infatiseaza prin intermediul sunetului, ne vorbesc despre un om care lucreaza departe de zgomotul lumii.

Tot albumul ar putea fi soundtrack pentru un film despre timp, spatiu, sunet, calatorie spirituala si frecvente care modifica fiinta umana. Imi imaginez o arena, undeva intr-un deser,  despre care vorbea Steve Roach, in timp ce apune soarele si se aude Altus, ultima lucrare de pe album.

Intotdeauna am crezut ca muzica si felul in care aceasta exprima anumite stari si concepte, ne vorbesc despre viata creatorului si preocuparile lui. Exista o legatura intrinseca intre artist si arta acestuia, care depaseste realitatea imediata si majoritatea explicatiilor logice.

 

In the Eye Of Noche:

 

Discografie:

https://www.discogs.com/artist/12974-Steve-Roach

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register