[OBSCUR] Susumu Yokota

Nu mai stiu cum am ajuns la el, dar despre Susumu Yokota nu se stiu prea multe. Muzica lui e singura cale de acces catre a-l cunoaste. A fost un compozitor japonez si a lansat mai multe albume, printre care: Magic Thread, Sakura, Grinning Cat etc. Ultimul album, Dreamer, a aparut in februarie 2012.

Sakura (1999) este un album atat de complex incat ajungi sa te intrebi cum se poate ca un singur om sa treaca prin atatea stiluri muzicale. Saku, piesa care deschide albumul, este o lucrare ambientala care iti poate crea falsa impresie ca stii cam la ce sa te astepti. O poveste ambientala care sa te poarte prin lumea lui Yokota.

Numarul 3 de pe album, Uchu Tanjyo, se traduce ca ,,nasterea universului”. Din punctul asta, albumul se transforma. O voce pare sa anunte ca totul se schimba si tobele apar de nicaieri daca ne gandim la atmosfera linistita cu care ne obisnuise creatorul. Totusi, esenta lui, o caldura melancolica cu influente japoneze, ramane prezenta.

Trecerile de la experimental la trance sau downtempo si inapoi la ambient, dezvaluie un spirit liber. Ne-am obisnuit sa avem etichete si artisti care fac un anume gen de muzica. Susumu Yokota a demonstrat ca muzica e mai presus de prejudecati si ar trebui mai degraba sa spuna povestea artistului decat sa se incadreze intr-un gen.

Rest in peace.

 

Discography:

https://www.discogs.com/artist/368-Susumu-Yokota

 

Sakura Album:

 

Dreamer Album:

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register