[OBSCUR] Svarte Greiner

Sa fie personala sau sa vorbeasca despre fenomene si obiecte care nu pot fi cuprinse in totalitate nici macar de stiinta? 

E intuneric. Deodata se aud niste pocnituri de chitara electrica care se dezlantuie ca o armonie cantata de un spirit pierdut in camera ta. Te sperie mai mult faptul ca nu esti sigur daca ceea ce auzi se petrece in spatele tau sau in albumul pe care tocmai il asculti. E ca atunci cand ai un cosmar care iti vorbeste despre tine dar intr-un mod atragator. Ai vrea sa te trezesti dar in acelasi timp esti curios sa vezi pana unde poate ajunge. 

My feet, over there

Svarte Greiner este unul dintre alias-urile lui Erik K Skodvin. Knive este albumul de debut si a iesit in 2006 la Type, label condus de John Twells & Stefan Lewandowsk. E un album conceptual, compus in mare parte din field recordings. Are un aer vechi, crud si in momentele de intensitate emotionala transforma totul intr-o sala de opera experimentala, cu influente din muzica clasica. Erik a fondat labelul Miasmash Recordings, se ocupa cu design-ul grafic si este responsabil pentru imaginea majoritatii release-urilor pe care le-a promovat de-a lungul timpului. 

Intotdeauna e vorba de acelasi scop care pare cu atat mai departe cu cat simti ca te apropii de ceea ce ar putea fi. 

Albumul se incheie intr-o maniera grandioasa si te simti ca si cand ai fi fost martorul unui ritual desfasurat noaptea, intr-o campie inconjurata de munti, acolo unde doar lupii si cerbii mai traiesc.

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register