[ORACOL] Meeting the magnificent Dj Jazzy Jeff

Paris, Londra, Ljubljana, Skopje, Dubai, Tokyo, Bali, Singapore, Bangkok sunt doar cateva dintre destinatiile care fac parte din World Tour-ul lui Jazzy Jeff, DJ-ul pe mixurile caruia multi dintre noi am crescut si ne-am tocit adidasii de la atata dans.

Iar pentru mine, Jazzy Jeff este artistul pe care-l admir cel mai mult si pe care ardeam de nerabdare sa-l ascult live. Si uite ca m-a lovit norocul si am petrecut 4 zile alaturi de el si crew-ul lui in Ljubljana si Skopje. Bucuria a fost prea mare ca s-o tin doar pentru mine, asa ca vreau sa va povestesc toooooot.

You’ve got mail

Marti, 16 octombrie, la birou. Imi verific mailurile pana dau de un subject care m-a blocat: Bilete emise avion Diana Coman. Dau click, imi vad numele, vad Ljubljana, vad Skopje, dupa care n-am mai vazut nimic si am explodat de bucurie. A fost cea mai frumoasa surpriza pe care puteam sa o primesc de la colegi, in prag de ziua mea.

Asa ca m-am apucat de impachetat, iar 2 zile mai tarziu zburam impreuna cu colegul meu Faibo X spre Ljubljana, sa ducem echipamentele pentru show-ul lui Jeff.

The eagle has landed in Ljubljana

Sau mai bine zis, the dragon has landed, pentru ca legendarul dragon se  regaseste sub toate formele in orasul asta, de la statui, la photo walls, magneti sau instrumente de suflat.

Dar sa revenim la muzica noastra. Primul eveniment a avut loc in clubul Cirkus din Ljubljana, unde s-au strans in jur de 500 de persoane ca sa-l asculte pe The Magnificent J.  Tot ce stiu e ca timp de  2 ore am dansat incontinuu si nu mi-a mai trebuit nimic. Omul asta iubeste atat de tare muzica, incat iti transmite asta prin fiecare piesa, sunet sau scratch. Si chiar daca e printre cei mai seriosi oameni pe care i-am vazut la pupitru, asta nu inseamna ca nu ne-a imprimat tuturor niste zambete largi pe fata, cu care ne-am culcat si ne-am trezit si a doua zi.

 

Next stop: Skopje

Daca in Ljubljana ne-am bucurat de muzica lui, in Skopje am avut ocazia sa cunoastem personal toata trupa, sa ii intervievam, sa stam la povesti la micul dejun, practic sa ii cunoastem ca oameni, nu doar ca artisti.  Si oamenii astia traiesc prin muzica, o asculta peste tot, pe drum, la dus, au planuri mari de viitor, dar au si frici ca noi toti, de altfel (mai ales de paianjeni, dar despre asta veti afla in interviul cu ei). Au o cultura extraordinara si te fac sa te opresti din orice ai face, ca sa ii asculti. Eu chiar m-am oprit din mancat si asta e foarte greu pentru mine.

 

 

Una peste alta, a fost mai mult decat o surpriza foarte placuta. A fost o onoare sa-i ascult, sa-i cunosc si sunt tare mandra ca pot sa va povestesc ce-am trait acolo. Ce e foarte sigur este ca vrem sa ii aducem din nou in Romania (lucky number 3), iar eu o sa ma apuc de niste cursuri de scratching cu DJ Undoo, ca sa invat exact cum sta treaba.

Ramaneti pe Badass pentru interviul magnific. Pana atunci, peace & love.

 

 

 

Be sociable

Post a Comment

You don't have permission to register